Losos u umaku od meda i limuna

Shutterstock
Samo te nekoliko minuta dijeli od mirisnog lososa u umako od meda, soja sosa i limuna...
Vidi originalni članak

Gotovo da nema boljeg ručka od onog koji je gotov za 20-ak minuta i nakon kojeg ne moramo prati hrpu posuđa. Slažeš li se?

U kategoriju mirisnih i brzih ručaka spada i ovaj losos u ljepljivom umaku od meda i limuna. Odlično pristaje uz salate i rižu pa u pripremu priloga također nećeš morati uložiti mnogo truda ni vremena. Svakako isprobaj!

 

tijekom radnog tjedna... Brzo i slasno: Losos u umaku od limuna i maslaca

 

Sastojci:

  • 100 g meda
  • 60 ml soja umaka
  • 2 žlice limunovog soka
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 4 fileta lososa
  • Sol, papar
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 limun
  • Peršin

 

La Vie Shobaine Slastan doručak od amaranta i dimljenog lososa

 

Priprema:

  1. Pomiješaj med, soja sos i limunov sok.
  2. Na tavici zagrij dvije žlice maslinovog ulja i položi losos kožom prema gore. Peci pet minuta, a potom preokreni i dodaj preostalu žlicu ulja.
  3. Ubaci nasjeckani češnjak i miješaj, a potom i mješavinu meda te limun narezan na kolutiće. Pričekaj da se umak reducira za trećinu i povremeno njime premaži gornju stranu lososa.

Pospi nasjeckanim svježim peršinom i posluži!

 

Posjeti Gastro.hr