gastro postao
Samo te nekoliko minuta dijeli od mirisnog lososa u umako od meda, soja sosa i limuna...
Gotovo da nema boljeg ručka od onog koji je gotov za 20-ak minuta i nakon kojeg ne moramo prati hrpu posuđa. Slažeš li se?
U kategoriju mirisnih i brzih ručaka spada i ovaj losos u ljepljivom umaku od meda i limuna. Odlično pristaje uz salate i rižu pa u pripremu priloga također nećeš morati uložiti mnogo truda ni vremena. Svakako isprobaj!
Sastojci:
- 100 g meda
- 60 ml soja umaka
- 2 žlice limunovog soka
- 3 žlice maslinovog ulja
- 4 fileta lososa
- Sol, papar
- 3 režnja češnjaka
- 1 limun
- Peršin
Priprema:
- Pomiješaj med, soja sos i limunov sok.
- Na tavici zagrij dvije žlice maslinovog ulja i položi losos kožom prema gore. Peci pet minuta, a potom preokreni i dodaj preostalu žlicu ulja.
- Ubaci nasjeckani češnjak i miješaj, a potom i mješavinu meda te limun narezan na kolutiće. Pričekaj da se umak reducira za trećinu i povremeno njime premaži gornju stranu lososa.
Pospi nasjeckanim svježim peršinom i posluži!