Recepti 1686 prikaza 15. ožujka 2019.

Ručak iz snova: Losos u umaku od meda i limuna

Getty Images
Samo vas nekoliko minuta dijeli od mekanog lososa...

Tijekom radnog tjedna nama nema boljeg ručka od onog koji je gotov za 20-ak minuta i nakon kojeg ne moramo prati hrpu posuđa. Slažete li se?

U kategoriju mirisnih brzih ručaka spada i ovaj losos u ljepljivom umaku od meda i limuna. Odlično pristaje uz salate i rižu pa nećete mnogo truda morati uložiti ni u pripremu priloga. Svakako isprobajte!

 

 

Možda vas zanima... Špageti u kremastom umaku od vina, lososa i limuna Recepti

 

 

Sastojci:

  • 100 g meda
  • 60 ml soja umaka
  • 2 žlice limunovog soka
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 4 fileta lososa
  • Sol, papar
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 limun
  • Peršin

Priprema:

  1. Pomiješajte med, soja sos i limunov soka.
  2. Na tavici zagrijte dvije žlice maslinovog ulja i položite losos kožom prema gore. Pecite 5-6 minuta, a potom preokrenite i dodajte preostalu žlicu ulja.
  3. Ubacite nasjeckani češnjak i miješajte, a potom i mješavinu meda te limun narezan na kolutiće. Pričekajte da se umak reducira za trećinu i povremeno njime premažite gornju stranu lososa.

 

 

Možda vas zanima... Losos i špinat u lisnatom tijestu - kremasto, hrskavo, slasno! Recepti

 

 

Pospite nasjeckanim svježim peršinom i poslužite!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.