Ručak za čistu desetku: Sočna rebrica s medom

Thinkstock
Worchester umak dat će poseban štih ovim rebarcima
Vidi originalni članak

Većina ljudi voli jesti pečena rebrica, ali ih većina i priprema na sličan ili isti način. Donosimo sjajan recept za rebrica s medom i Worcester umakom. Sigurni smo da, tko god ih proba, neće ostati ravnodušan. Za ovaj recept, možete koristiti gotovo bilo koja rebrica, no mi preporučujemo rebrica od odojka - za najsočnije i najmekše meso. Poslužite ih još topla i uživajte u njima bez ičega! 

 

jelo od mesa Neka stan zamiriši: Sočna rebrica pečena u vinu

 

Potrebno vam je:

  • 1 kg svinjskih rebara
  • 4 žlice senfa
  • luk
  • 2 žlice Worcester umaka
  • 3 žlice meda
  • 2 žlice jabučnog octa
  • 5 žlica maslinovog ulja
  • ružmarin, žlica škrobnog brašna
  • 2 dl mesnog temeljca

 

Špajza I onda tišina: Ovakva svinjska rebrica još niste probali!


Priprema:

  1. Očistite i sitno nasjeckajte luk. Pomiješajte ga sa senfom, Worcester umakom, octom, maslinovim uljem, ružmarinom i medom. Dobro sve izmiješajte. Rebra stavite u zdjelu i prelijte pripremljenom marinadom. Najbolje je da meso odstoji 24 sata u hladnjaku ili najmanje dva sata.
  2. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Škrobno brašno pomiješajte s temeljcem. Rebra iz marinade posložite na lim za pečenje obložen papirom. Zalijte ih marinadom i rastopljenim škrobnim brašnom. Pecite oko sat vremena dok rebra ne postanu hrskavo ljepljiva.
  3. Zadnjih pola sata posložite oko rebra mrkvu, tikvicu, ploške krumpira i pola luka narezanog na ploškice te nastavite s pečenjem. Meso i povrće poslužite s umakom od vrhnja i pečenim krumpirićima. 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr