gastro postao
Worchester umak dat će poseban štih ovim rebarcima
Većina ljudi voli jesti pečena rebrica, ali ih većina i priprema na sličan ili isti način. Donosimo sjajan recept za rebrica s medom i Worcester umakom. Sigurni smo da, tko god ih proba, neće ostati ravnodušan. Za ovaj recept, možete koristiti gotovo bilo koja rebrica, no mi preporučujemo rebrica od odojka - za najsočnije i najmekše meso. Poslužite ih još topla i uživajte u njima bez ičega!
Potrebno vam je:
- 1 kg svinjskih rebara
- 4 žlice senfa
- luk
- 2 žlice Worcester umaka
- 3 žlice meda
- 2 žlice jabučnog octa
- 5 žlica maslinovog ulja
- ružmarin, žlica škrobnog brašna
- 2 dl mesnog temeljca
Priprema:
- Očistite i sitno nasjeckajte luk. Pomiješajte ga sa senfom, Worcester umakom, octom, maslinovim uljem, ružmarinom i medom. Dobro sve izmiješajte. Rebra stavite u zdjelu i prelijte pripremljenom marinadom. Najbolje je da meso odstoji 24 sata u hladnjaku ili najmanje dva sata.
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Škrobno brašno pomiješajte s temeljcem. Rebra iz marinade posložite na lim za pečenje obložen papirom. Zalijte ih marinadom i rastopljenim škrobnim brašnom. Pecite oko sat vremena dok rebra ne postanu hrskavo ljepljiva.
- Zadnjih pola sata posložite oko rebra mrkvu, tikvicu, ploške krumpira i pola luka narezanog na ploškice te nastavite s pečenjem. Meso i povrće poslužite s umakom od vrhnja i pečenim krumpirićima.
Dobar tek!