Salata od pečene cherry rajčice, patlidžana i bosiljka

Probajte odoljeti ovom specijalitetu za tople dane!
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 102

Sendvič s patlidžanima koji će vas raspametiti

Potrebno vam je

  • 4 kom patlidžan
  • 300 g cherry rajčice
  • 1 šaka list bosiljka
  • ulje maslinovo
  • sol
  • bijeli papar
  • aceto balsamico

Za bilo koje doba dana: Frittata od patlidžana i kobasica

Priprema

  1. Izrezati patlidžane s korom na kolute debele 2,5 cm, svaki kolut prerezati na 4 dijela
  2. Patlidžane posoliti, pouljiti, staviti u pećnicu na papir za pečenje, ako je potrebno tijekom pečenja dodati maslinovog ulja.
  3. Očistiti cherry rajčice, pouljiti, staviti na papir za pečenje i peći dok se lagano ne karameliziraju.
  4. Nakon 30 min ostaviti sve da se ohladi.
  5. Lagano promiješati u zdjeli s aceto balsamicom, maslinovim uljem, solju i svježim bosiljkom.

pita Sezonska ljepotica: Ljetna pita s patlidžanima, tikvicama i rajčicama

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr