gastro postao
Probajte odoljeti ovom specijalitetu za tople dane!
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 102
Potrebno vam je
- 4 kom patlidžan
- 300 g cherry rajčice
- 1 šaka list bosiljka
- ulje maslinovo
- sol
- bijeli papar
- aceto balsamico
Priprema
- Izrezati patlidžane s korom na kolute debele 2,5 cm, svaki kolut prerezati na 4 dijela
- Patlidžane posoliti, pouljiti, staviti u pećnicu na papir za pečenje, ako je potrebno tijekom pečenja dodati maslinovog ulja.
- Očistiti cherry rajčice, pouljiti, staviti na papir za pečenje i peći dok se lagano ne karameliziraju.
- Nakon 30 min ostaviti sve da se ohladi.
- Lagano promiješati u zdjeli s aceto balsamicom, maslinovim uljem, solju i svježim bosiljkom.
Dobar tek!