gastro postao
Bogata pita s hrskavim tijestom
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 388
Tijesto
- 1 dl voda
- 150 g pšenično brašno, bijelo
- 100 g integralno brašno
- 170 g maslac, slani
Potrebno vam je
- 1 kom patlidžan
- 1 kom tikvice, zelene
- 1 kom ljubičasti luk
- 4 kom rajčice, cherry
- 3 režanj češnjak
- 2 kom rajčica, crvena
- 1 kom crvena paprika
- 1 vezica bosiljak, vezica
- sol
- svježe mljeveni papar
- ulje maslinovo
Priprema
- Pomiješajte brašno sa soli, vilicom utisnite maslac u brašno i postepeno dodajte vodu, trebate dobiti mrvičastu, ljepljivu smjesu. Zamotajte ju u prozirnu foliju u obliku kugle i dobro pritisnite da bi kasnije lakše razvaljali tijesto. Ostavite 30 min u hladnjaku
- Povrće (osim cherry rajčica) narežite na tanke kolutove.
- Tijesto razvaljajte između dva komada papira za pečenje na debljinu 1 cm, gornji papir pažljivo uklonite, dno na par mjesta izbockajte vilicom pa na tijesto rasporedite povrće tako da ostavite 3 cm ruba prazno. Rubove preklopite prema povrću. Povrće posolite, popaprite i posipajte maslinovim uljem.
- Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 40 minuta.