Salata s gljivama i kestenima

Intenzivan okus soya sosa podići će kombinaciju šampinjona i pečenih kestena
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 13

Potrebno vam je

  • 1 kom salata, zelena
  • 30 kom kesten
  • 12 kom šampinjoni (uzgojeni)
  • sjemenke sezama, oljuštene suhe
  • soja umak
  • rižin ocat

Priprema

  1. Kestene zarežite nožem, posložite na papir za pečenje pa pecite 25 min u pećnici na 200°C. Kada su pečeni, pustite da se kratko ohlade pa im uklonite ljusku.
  2. Šampinjone narežite na tanke ploške pa ih marinirajte u soya sosu i rižinom octu najmanje 30 min.
  3. Salatu operite i začinite sa soli, paprom, maslinovim uljem i malo rižinog octa.
  4. Pomiješajte salatu s mariniranim šampinjonima i pečenim kestenima pa poslužite.
Posjeti Gastro.hr