Samo slatko: Ekstra čokoladna brownie torta

Stockfood
Za sve istinske ljubitelje čokolade, ova torta je pun pogodak.
Vidi originalni članak

Brownie torta je prefina, prečokoladna, presavršena i nitko joj ne može odoljeti i svi ju obožavaju! Ovu tortu možete napraviti zaista brzo, a paše uz svaku prigodu – nedjeljni ručak ili rođendanski tulum.

 

presavršeno Fantastična M&M torta: I čokolada, i bomboni!

 

Za hladne dane Vruća čokolada za slatko zagrijavanje

Biskvit:

  • 4 jaja sobne temperature
  • 5 žlica šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 2 velike žlice brašna
  • 200 g mliječne čokolade
  • 250 g tamne čokolade
  • 250 g maslaca

Krema:

  • 400 ml vrhnja za šlag
  • 250 g tamne čokolade
  • pola šlagfixa

Ukrašavanje:

  • 500 ml vrhnja za šlag

Priprema:

  1. Za biskvit na pari otopite obje vrste čokolade. Zatim izmiksajte jaja s obje vrste šećera dok se volumen ne utrostruči.
  2. Dodajte otopljenu čokoladu s maslacem u smjesu od jaja i dodajte brašno. Miksajte dok se sastojci ne povežu.
  3. Stavite u namašćen kalup i pecite 40 minuta na temperaturi od 160 stupnjeva. Topli biskvit polako namočite s toplim mlijekom.
  4. Za kremu zagrijte vrhnje za šlag i u njemu otopite čokoladu. Ohladite u frižideru sat vremena. Izvadite kremu iz frižidera i dodajte pola šlagfixa te izmiksajte.
  5. Prelijte kremu preko hladnog biskvita. Vratite tortu u frižider, a kada se dobro ohladi ukrasite ju tučnim vrhnjem za šlag.

Vaša čokoladna brownie torta je gotova

Posjeti Gastro.hr