Šaran na međimurski u kukuruznom brašnu

Međimurski recept koji se tradicionalno jede za Uskrs
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 585

Šaran

  • 2000 g šaran
  • 200 g kukuruzno brašno ili krupica
  • 1 žlica paprika u prahu
  • 1 dl šaran

Salata

  • 1200 g krumpir, zreli
  • 1 kom ljubičasti luk
  • sol
  • papar
  • 2 žlica ulje bučino
  • alkoholni ocat

Priprema

  1. Šarana očistite, izrežite na kotlete i posolite. Potom ga uvaljajte u mješavinu kukuruznog brašna i crvene paprike. Pržite nekoliko minuta s jedne pa nekoliko minuta s druge strane na ulju.
  2. Skuhajte krumpir u ljusci, ogulite i narežite na ploške kada se ohladi. Nasjeckajte luk i izmiješajte s krumpirima. Prelijte uljem i začinite.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr