gastro postao
Međimurski recept koji se tradicionalno jede za Uskrs
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 585
Šaran
- 2000 g šaran
- 200 g kukuruzno brašno ili krupica
- 1 žlica paprika u prahu
- 1 dl šaran
Salata
- 1200 g krumpir, zreli
- 1 kom ljubičasti luk
- sol
- papar
- 2 žlica ulje bučino
- alkoholni ocat
Priprema
- Šarana očistite, izrežite na kotlete i posolite. Potom ga uvaljajte u mješavinu kukuruznog brašna i crvene paprike. Pržite nekoliko minuta s jedne pa nekoliko minuta s druge strane na ulju.
- Skuhajte krumpir u ljusci, ogulite i narežite na ploške kada se ohladi. Nasjeckajte luk i izmiješajte s krumpirima. Prelijte uljem i začinite.
Izvor Skuhatćute