Sarmice od slatkog zelja

Sarmice napunite nadjevom od teletine, slanine i kupusa narezanog na rezance
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 816

Potrebno vam je

  • 1 kg kupus glavati, bijeli
  • 500 g teletina, mršava
  • 100 g slanina suha, masna
  • mažuran
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • muškatni oraščić
  • 1 kom pecivo, bijelo
  • 500 ml goveđa juha
  • 2 dl vrhnje kiselo (10% masti )
  • 100 g maslac, slani
  • 3 kom jaje kokošje

Priprema

  1. Skuhajte zelje u slanoj vodi i pustite da se ohladi. Od glavice izdvojite osam lijepih listova koje napunite nadjevom.
  2. Sitno iskosajte teletinu te dodajte kosani špek i zelje narezano na rezance. Pirjajte na maslacu. U ohlađenu smjesu dodajte jaja, začine i žemlju. Dobro izmješajte smjesu i punite listove zelja.
  3. Stavite u zdjelu, prelijte juhom i kuhajte. Malo pobrašnite, procijedite, pokupite mast te ponovno juhom prelijte zelje. Dodajte kiselog vrhnja pa još malo prokuhajte dok se ne zgusne.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr