Savijača od kiseloga kupusa za prste polizati

Thinkstock
Savijaču prije pečenja možete premazati žumanjkom razrijeđenim s malo mljeka ili vrhnja, a ako želite malo pečeniju koricu, pokrijte pitu suhom čistom krpom nakon pečenja
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 314

Potrebno vam je

  • 2 kom tijesto za savijače
  • 400 g kupus kiseli (glave, sirove svj.)
  • 50 g panceta
  • 20 ml ulje suncokretovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 3 režanj češnjak
  • 150 g svježi kravlji sir
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • slatka paprika

Priprema

  1. Ako je potrebno, nakratko isperite kiseli kupus pod mlazom hladne vode.
  2. Na ulju kratko prepržite sitno nasjeckani luk, pancetu i nasjeckani bijeli luk pa dodajte kiseli kupus i mljevenu slatku papriku. Posolite i poparite. Dobro popržite sastojke.
  3. Tijesto raširite po radnoj plohi. Na vrh stavite zdrobljeni sir i kiseli kupus pa zamotajte tijesto. Savijaču prebacite u namašćeni lim za pečenje te je pecite u pećnici na 180°C oko 35 minuta.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr