Savijača od višanja uvijek je dobar odabir

Stockfood
Mirisnoj savijači s višnjama teško je odoljeti, a idealan je desert ako imate veliku obitelj ili očekujete skupinu prijatelja.
Vidi originalni članak

U pripremi ovog deserta aktivno morate sudjelovati dvadesetak minuta, a ostatak posla odrađuje vaša pećnica. Ne zaboravite provjeriti da li se negdje potkrala koštica i na vrijeme upalite pećnicu kako bi se dobro zagrijala. 

Predlažemo vam da savijaču servirate sa šlagom ili kuglicom sladoleda od vanilije.

 

Iskoristite ostatke Kroasani i višnje u složencu popularnog chefa

 

Sastojci: 

  • 9 kora za savijaču
  • 1 kg višanja
  • Vrećica pudinga od vanilije
  • 1 dl mlijeka
  • 5 žlica šećera
  • 1 vanilin šećer
  • Žličica cimeta
  •  Krušne mrvice 
  •  Ulje ili maslac za premazivanje kora
  • Šećer u prahu 

Priprema:

  1. Stavite tri lista za savijače jedan na drugi tako da svaki nauljite ili premažete maslacem.
  2. Na maslacu popržite krušne mrvice pa ih premažite po tijestu. 
  3. Ako ste odlučili upotrijebiti zaleđene višnje, odledite ih i sačuvajte sok.  Višnje bez koštica pomiješajte sa šećerom, pudingom, vanilin šećerom i cimetom. 
  4. Rasporedite nadjev na kore i zarolajte. Položite u namašćen lim za pečenje. premažite maslacem i pecite 30-40 minuta na 180°c. 
  5. Desetak minuta prije kraja premažite toplim mlijekom. Pospite šećerom u prahu kad se savijača malo ohladi.

Uživajte!

 

Posjeti Gastro.hr