gastro postao
Mirisnoj savijači s višnjama teško je odoljeti, a idealan je desert ako imate veliku obitelj ili očekujete skupinu prijatelja.
U pripremi ovog deserta aktivno morate sudjelovati dvadesetak minuta, a ostatak posla odrađuje vaša pećnica. Ne zaboravite provjeriti da li se negdje potkrala koštica i na vrijeme upalite pećnicu kako bi se dobro zagrijala.
Predlažemo vam da savijaču servirate sa šlagom ili kuglicom sladoleda od vanilije.
Sastojci:
- 9 kora za savijaču
- 1 kg višanja
- Vrećica pudinga od vanilije
- 1 dl mlijeka
- 5 žlica šećera
- 1 vanilin šećer
- Žličica cimeta
- Krušne mrvice
- Ulje ili maslac za premazivanje kora
- Šećer u prahu
Priprema:
- Stavite tri lista za savijače jedan na drugi tako da svaki nauljite ili premažete maslacem.
- Na maslacu popržite krušne mrvice pa ih premažite po tijestu.
- Ako ste odlučili upotrijebiti zaleđene višnje, odledite ih i sačuvajte sok. Višnje bez koštica pomiješajte sa šećerom, pudingom, vanilin šećerom i cimetom.
- Rasporedite nadjev na kore i zarolajte. Položite u namašćen lim za pečenje. premažite maslacem i pecite 30-40 minuta na 180°c.
- Desetak minuta prije kraja premažite toplim mlijekom. Pospite šećerom u prahu kad se savijača malo ohladi.
Uživajte!