Savršeno aromatična piletina uz tek nekoliko sastojaka

Thinkstock
Piletini nemoj skidati kožu, jednostavno je natrljaj suhim začinima, pa uživaj u zalogajima super aromatičnog mesa.
Vidi originalni članak

Ovaj trik možeš upotrijebiti i kod pripreme puretine, a najvažnije što moraš znati jest da je skidanje kože s mesa zabranjeno. Koristi prsa ili druge, manje komade, no naravno, na ovaj način možeš ispeći i cijelo pile ili puricu. Dovoljno je tek produljiti vrijeme pečenja. Želiš da postane hrskava i slasna, aromatična te samim time podigne okus mesa na jednu sasvim novu razinu.

 

savršen nedjeljni ručak Piletina u parmezanu - savršeno neodoljivi okusi

 

Za ovaj ti recept neće trebati baš nikakvi mokri sastojci, potrebna je samo mješavina začina koje ćeš utrljati u kožu. Važno je da meso odstoji prije pečenja kako bi rezultati bili još hrskaviji.

Ovako pripremljena piletina sjajno će se složiti uz baš svaki prilog. Dodaj joj pire krumpir, mlince, povrće pripremljeno na pari ili omiljenu žitaricu. Posluži uz umak po vlastitom guštu, u kombinaciju ubaci i sezonsku salatu pa uživaj na najfiniji mogući način.

 

brzo i jednostavno Piletina s mlincima kakvu bismo mogli jesti baš svaki dan!

Evo kako! Cezar pizza - slasno jelo od ostataka piletine

 

Sastojci:

  • Piletina ili puretina s kožom, manji komad
  • 2 žličice smeđeg šećera
  • 4 žlice soli
  • 1 žlica papra u zrnu
  • 1 žlica sjemenki korijandera

Postupak pripreme:

  1. U mužaru usitniti sjemenke korijandera i papra. Pomiješati sa smeđim šećerom. Dodati i sol, pa prstima dobro spojiti sve sastojke. Natrljati kožu začinima sa svih strana.
  2. Tako suho natrljanu piletinu spremiti u hladnjak i pustiti da odstoji preko noći.
  3. Piletinu zatim smjestiti na rešetku, pa sve zajedno u posudu za pečenje u koju si dodala šalicu vode. Meso ne smije dodirivati vodu već mora biti smješteno na povišenoj rešetci.
  4. Ubaciti u pećnicu na 200 stupnjeva i peći oko pola sata ili dok ne poprimi zlatnu koricu.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr