Recepti 26. prosinca 2023.

Cezar pizza - slasno jelo od ostataka piletine

Cezar pizza
Cezar pizza foto: Lidija Lončarić
gastro postao gastro.24sata.hr
Skuhali smo previše, a zatim dobro razmislili i smislili genijalnu pizzu koja okusom podsjeća na omiljenu Cezar salatu. Umjesto piletine možeš koristitit i ostatke božićne purice!

Tijesto zamijesi na klasičan način ili, za bržu pripremu, upotrijebi kupovno, a zatim ga premaži aromatičnim maslacem u kojem se pržio češnjak. Obrati pažnju na tijek prženja, češnjak vrlo lako zagori i postaje gorak.

Pripremi se na to da će od pripreme ove pizze zamirisati cijela kuhinja, a uz dodatak jednostavnog umaka na bazi grčkog jogurta i svježe, hrskave salate, uživat ćete u slasnoj pizzi boljoj čak i od originalne Cezar salate. 

 

Možda vas zanima... Subotom: Pizza s kremastim nadjevom za prste polizati Recepti

 

Količine prilagodite sebi, koristite kvalitetnu mozzarellu i topljivi sir, a kada pizzu jednom izvadite iz pećnice, dok je još vruća, još je jednom premažite ostatkom aromatiziranog maslaca. Dobit ćete ručak prepun okusa i posve novo viđenje omiljene Cezar salate. 

 

Možda vas zanima... Pizza na kruhu - novi trend koji naprosto obožavamo Špajza

 

 | Author: Lidija Lončarić Cezar pizza s ostacima piletine foto: Lidija Lončarić

Cezar pizza s ostacima piletine

Sastojci:

  • tijesto za pizzu
  • ostaci piletine nasjeckani na manje komadiće
  • 100 g maslaca
  • 2 režnja češnjaka
  • 3 cherry rajčice
  • mozzarella i drugi topivi sir po želji
  • bosiljak
  • zelena salata
  • grčki jogurt
  • maslinovo ulje
  • svježi peršin
  • limun
  • masline

 

Sourdough krug Možda vas zanima... Slavni chef savjetuje kako iskoristiti stari kruh Špajza


Postupak:

  1. U posudi otopi maslac, dodaj mu sitno sjeckani češnjak i pirjaj dok češnjak ne poprimi boju. Nemoj se odvajati od štednjaka, češnjak vrlo lako zagori.
  2. Tijesto za pizzu razvaljaj na željenu debljinu.
  3. Premaži ga maslacem u kojem se pirjao češnjak.
  4. Na tako premazano tijesto dodaj nasjeckanu piletinu, cherry rajčice nasjeckane na kolutiće, mozzarellu i drugi sir po želji te masline. Pospi s malo sitno sjeckanog svježeg peršina.
  5. Peci na 250 stupnjeva na donjoj rešetci u pećnici, a za to vrijeme pripremi umak od grčkog jogurta, pirjanog češnjaka soli, papra, maslinovog ulja i malo limuna. Dobro promiješaj. Dva lista zelene salate nasjeckaj na trakice.
  6. Kada je pizza gotova, pustit da odmori nekoliko minuta, a zatim je reži na trokute, dodaj malo umaka i zelene salate i uživaj.

Cezar pizza | Author: Lidija Lončarić Cezar pizza foto: Lidija Lončarić

 

pileći curry Možda vas zanima... Brzi curry od ostataka pečene piletine Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.