Recepti 24. listopada 2018.

Ostatke piletine pretvorili smo u prefinu Cezar pizzu

Lidija Lončarić
gastro postao gastro.24sata.hr
Skuhali smo previše, a zatim dobro razmislili i smislili genijalnu pizzu koja okusom podsjeća na omiljenu Cezar salatu.

Tijesto zamijesite na klasičan način ili, za bržu pripremu, upotrijebite oko kupovno, a zatim ga premažite aromatičnim maslacem u kojem ste pržili češnjak. Obratite pažnju na tijek prženja, češnjak vrlo lako zagori i postaje gorak. Pripremite se na to da će od pripreme ove pizze zamirisati cijela kuhinja, a uz dodatak jednostavnog umaka na bazi grčkog jogurta i svježe, hrskave salate, uživat ćete u slasnoj pizzi boljoj čak i od originalne Cezar salate. 

Mi definitivno jesmo.

 

Možda vas zanima... Subotom: Pizza s kremastim nadjevom za prste polizati Recepti

 

Količine prilagodite sebi, koristite kvalitetnu mozzarellu i topljivi sir, a kada pizzu jednom izvadite iz pećnice, dok je još vruća, još je jednom premažite ostatkom aromatiziranog maslaca. Dobit ćete ručak prepun okusa i posve novo viđenje omiljene Cezar salate. Mi smo ostali oduševljeni i ovoj ćemo se vrsti pizze svakako vratiti još koji put.

 

Možda vas zanima... Pizza na kruhu - novi trend koji naprosto obožavamo Špajza

 

 | Author: Lidija Lončarić Lidija Lončarić

 

Potrebno vam je:

  • Tijesto za pizzu
  • Ostaci piletine nasjeckani na manje komadiće
  • 100 g maslaca
  • 2 režnja češnjaka
  • 3 cherry rajčice
  • Mozzarella i drugi topljivi sir po želji
  • Bosiljak
  • Zelena salata
  • Grčki jogurt
  • Maslinovo ulje
  • Svježi peršin
  • Limun
  • Masline


Postupak pripreme:

  1. U posudi otopite maslac, dodajte mu sitno sjeckani češnjak i pirjajte dok češnjak ne poprimi boju. Nemojte se odvajati od štednjaka, češnjak vrlo lako zagori.
  2. Tijesto za pizzu razvaljajte na željenu debljinu.
  3. Premažite ga maslacem u kojem ste pirjali češnjak.
  4. Na tako premazano tijesto dodajte nasjeckanu piletinu, cherry rajčice koje ste nasjeckali na kolutiće, mozzarellu i drugi sir po želji te masline. Pospite s malo sitno sjeckanog svježeg peršina.
  5. Pecite na 250 stupnjeva na donjoj rešetci u pećnici, a za to vrijeme pripremite umak od grčkog jogurta, češnjaka koji ste pirjali, soli, papra, maslinovog ulja i malo limuna. Dobro promiješajte. Dva lista zelene salate nasjeckajte na trakice.
  6. Kada je pizza gotova, pustite da odmori nekoliko minuta, a zatim je režite na trokute, dodajte malo umaka i zelene salate i uživajte.

Dobar tek!

 | Author: Lidija Lončarić Lidija Lončarić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.