Tijesto zamijesite na klasičan način ili, za bržu pripremu, upotrijebite oko kupovno, a zatim ga premažite aromatičnim maslacem u kojem ste pržili češnjak. Obratite pažnju na tijek prženja, češnjak vrlo lako zagori i postaje gorak. Pripremite se na to da će od pripreme ove pizze zamirisati cijela kuhinja, a uz dodatak jednostavnog umaka na bazi grčkog jogurta i svježe, hrskave salate, uživat ćete u slasnoj pizzi boljoj čak i od originalne Cezar salate.
Mi definitivno jesmo.
Količine prilagodite sebi, koristite kvalitetnu mozzarellu i topljivi sir, a kada pizzu jednom izvadite iz pećnice, dok je još vruća, još je jednom premažite ostatkom aromatiziranog maslaca. Dobit ćete ručak prepun okusa i posve novo viđenje omiljene Cezar salate. Mi smo ostali oduševljeni i ovoj ćemo se vrsti pizze svakako vratiti još koji put.
Potrebno vam je:
- Tijesto za pizzu
- Ostaci piletine nasjeckani na manje komadiće
- 100 g maslaca
- 2 režnja češnjaka
- 3 cherry rajčice
- Mozzarella i drugi topljivi sir po želji
- Bosiljak
- Zelena salata
- Grčki jogurt
- Maslinovo ulje
- Svježi peršin
- Limun
- Masline
Postupak pripreme:
- U posudi otopite maslac, dodajte mu sitno sjeckani češnjak i pirjajte dok češnjak ne poprimi boju. Nemojte se odvajati od štednjaka, češnjak vrlo lako zagori.
- Tijesto za pizzu razvaljajte na željenu debljinu.
- Premažite ga maslacem u kojem ste pirjali češnjak.
- Na tako premazano tijesto dodajte nasjeckanu piletinu, cherry rajčice koje ste nasjeckali na kolutiće, mozzarellu i drugi sir po želji te masline. Pospite s malo sitno sjeckanog svježeg peršina.
- Pecite na 250 stupnjeva na donjoj rešetci u pećnici, a za to vrijeme pripremite umak od grčkog jogurta, češnjaka koji ste pirjali, soli, papra, maslinovog ulja i malo limuna. Dobro promiješajte. Dva lista zelene salate nasjeckajte na trakice.
- Kada je pizza gotova, pustite da odmori nekoliko minuta, a zatim je režite na trokute, dodajte malo umaka i zelene salate i uživajte.
Dobar tek!