Tijesto zamijesi na klasičan način ili, za bržu pripremu, upotrijebi kupovno, a zatim ga premaži aromatičnim maslacem u kojem se pržio češnjak. Obrati pažnju na tijek prženja, češnjak vrlo lako zagori i postaje gorak.
Pripremi se na to da će od pripreme ove pizze zamirisati cijela kuhinja, a uz dodatak jednostavnog umaka na bazi grčkog jogurta i svježe, hrskave salate, uživat ćete u slasnoj pizzi boljoj čak i od originalne Cezar salate.
Količine prilagodite sebi, koristite kvalitetnu mozzarellu i topljivi sir, a kada pizzu jednom izvadite iz pećnice, dok je još vruća, još je jednom premažite ostatkom aromatiziranog maslaca. Dobit ćete ručak prepun okusa i posve novo viđenje omiljene Cezar salate.
Cezar pizza s ostacima piletine
Sastojci:
- tijesto za pizzu
- ostaci piletine nasjeckani na manje komadiće
- 100 g maslaca
- 2 režnja češnjaka
- 3 cherry rajčice
- mozzarella i drugi topivi sir po želji
- bosiljak
- zelena salata
- grčki jogurt
- maslinovo ulje
- svježi peršin
- limun
- masline
Postupak:
- U posudi otopi maslac, dodaj mu sitno sjeckani češnjak i pirjaj dok češnjak ne poprimi boju. Nemoj se odvajati od štednjaka, češnjak vrlo lako zagori.
- Tijesto za pizzu razvaljaj na željenu debljinu.
- Premaži ga maslacem u kojem se pirjao češnjak.
- Na tako premazano tijesto dodaj nasjeckanu piletinu, cherry rajčice nasjeckane na kolutiće, mozzarellu i drugi sir po želji te masline. Pospi s malo sitno sjeckanog svježeg peršina.
- Peci na 250 stupnjeva na donjoj rešetci u pećnici, a za to vrijeme pripremi umak od grčkog jogurta, pirjanog češnjaka soli, papra, maslinovog ulja i malo limuna. Dobro promiješaj. Dva lista zelene salate nasjeckaj na trakice.
- Kada je pizza gotova, pustit da odmori nekoliko minuta, a zatim je reži na trokute, dodaj malo umaka i zelene salate i uživaj.