Nedjeljom obično pripremamo komplicirane ručkove koji se pripremaju satima, no ponekad su savršeni pohanci sve što nam treba. Ali ni pohanci ne moraju uvijek biti isti... I zato ti ovaj put donosimo nešto sasvim drugačije.
Piletina i parmezan savršen su spoj
Pileća prsa omiljena su namirnica svih onih koji su u stisci s vremenom. Brzo se pripremaju i pogodna su za pripremu raznih jela. Jedno od takvih brzih i ukusnih jela je piletina u parmezanu, odnosno pollo alla parmigiana ili pak chicken parmesan. Bijelo meso s parmezanom čini savršeni sklad okusa koji se ne zaboravljaju.
Piletina u parmezanu
Sastojci:
- 3/4 šalice pšeničnog brašna
- 2 jaja
- 1 i 1/2 šalica krušnih mrvica
- 1/4 šalice parmezana
- sol
- papar
- 650 g piletine (bijelo meso)
- 8 žlica ulja
- gorušica
- 1 limun
Postupak:
- Pripremiti brašno u plitkoj posudi ili tanjuru. Jaja razmutiti u drugom tanjuru. U trećem tanjuru pomiješati krušne mrvice, parmezan i gorušicu, malo soli i papra.
- Piletinu začiniti sa soli i paprom. Jedan po jedan pileći odrezak uvaljati u brašno, otresajući višak. Zatim u razmućena jaja s obje strane, također pustiti višak da se ocijedi. Na kraju uvaljati u smjesu krušnih mrvica i parmezana.
- Zagrijati ulje na umjerenoj vatri u većoj tavi i ispeći odreske.
- Gotove odreske odložiti na tanjur obložen papirnatim ručnikom i servirati uz kriške limuna.
Imamo još odličnih jela u kojima je glavna zvijezda - piletina! Pronađi ih u nastavku...