Recepti Piletina 14. rujna 2024.

PILEĆI PAPRIKAŠ Savršena domaća hrana za utjehu

Piletina
10 MIN
35 MIN
4
SREDNJE
Pileći paprikaš
Pileći paprikaš
foto: Thinkstock
Poznato i tako ukusno jelo idealno je za raskošan ručak vikendom. Ne traži previše pripreme, dugo se krčka i koristi jednostavne sastojke. Savršeno!

Sastojci koje možeš pronaći na svakoj tržnici ili u trgovini, jednostavna priprema, a na kraju i neodoljivo meko meso u finom, gustom umaku. Može li bolje?

Pileći paprikaš idealan je za bogat ručak usred tjedna, no svakako će biti odličan odabir i za obiteljski ručak subotom ili nedjeljom. Odlična je to domaća hrana za utjehu u kojoj mogu uživati sve generacije.

Pileći paprikaš najbolje ide uz domaće rezance, njoke, palentu ili pire krumpir. Preostaje ti još samo dodati omiljenu sezonsku salatu i uživanje u slasnom ručku može početi!

 | Author: Katerina Holmes/Pexels Uz pileći paprikaš pdlilno pašu domaći rezanci foto: Katerina Holmes/Pexels

Ne gasi ekran dok kuham

Pileći paprikaš
10 MIN
pripreme
35 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Piletina 500 g
  • Luk 2 kom
  • Mrkva 3 kom
  • Celer - korijen 0,25 kom
  • Koncentrat rajčice 2 žlica
  • Poblano paprika 2 žličica
  • Kiselo vrhnje 3 žlica
  • Pileći temeljac 600 ml
  • Listići svježeg peršina
  • Suncokretovo ulje 2 žlica
  • Sol
  • Crni papar
Postupak
  1. Piletinu narezanu na komade posoli i popapri.


  2. Na tavi zagrij ulje pa na svih strana zapeci meso.


  3. Meso izvadi iz tave i na isto ulje dodaj sitno sjeckani luk.


  4. Pirjaj dok ne poprimi zlaćanu boju, a zatim dodaj naribanu mrkvu i celer.


  5. Još kratko pirjaj pa dodaj temeljca toliko da prekrije povrće.


  6. Začini crvenom paprikom, dodaj soli i papra prema ukusu, a zatim dodaj i koncentrat rajčice.


  7. Dobro pomiješaj pa dodaj meso i pusti da se kuha oko sat vremena.


  8. U slučaju da temeljac ispari, svakako ga dodaj još da na kraju dobiješ bogat umak.


  9. Pred kraj kuhanja iz tave izvadi meso i dio temeljca pa ga pomiješaj s kiselim vrhnjem.


  10. Preostalo povrće u tavi usitni štapnim mikserom i dodaj mješavinu s kiselim vrhnjem.


  11. Dobro promiješaj, vrati meso, pospi svježim peršinom i posluži toplo uz prilog po izboru.


Isprobaj i ove divne recepte u kojima je piletina glavna zvijezda...

Možda vas zanima... Sočna marinirana piletina od koje rastu zazubice! Recepti

 

lazanje Možda vas zanima... Ni više ni manje - pileće lazanje! Recepti Bosonoga kontesa Možda vas zanima... 5 genijalnih savjeta za najukusniju piletinu Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.