gastro postao
Poznato i tako ukusno jelo idealno je za raskošan ručak vikendom. Ne traži previše pripreme, dugo se krčka i koristi jednostavne sastojke. Savršeno!
Sastojci koje možeš pronaći na svakoj tržnici ili u trgovini, jednostavna priprema, a na kraju i neodoljivo meko meso u finom, gustom povrtnom umaku. Može li bolje?
Pileći paprikaš idealan je za bogat i zdrav ručak usred tjedna, no svakako će biti odličan odabir i za obiteljski ručak nedjeljom.
Najbolje se slaže uz njoke, palentu ili rižu. Preostaje vam još samo dodati omiljenu sezonsku salatu i slasno uživanje može početi!
Pileći paprikaš recept
Sastojci:
- 500 g piletine (batci, zabatci, veći komadi prsa...)
- 2 glavice luka
- 3 mrkve
- 1 manji korijen celera
- 2 žlice pelata
- 2 žličice mljevene crvene paprike
- 3 žlice kiselog vrhnja
- Temeljac
- Peršin
- Ulje
- Sol, papar
Priprema:
- Piletinu najprije začinite soli i paprom.
- Na tavi zagrijte ulje pa na svih strana zapecite meso.
- Izvadite ga iz tave i na isto ulje dodajte sitno sjeckani luk.
- Pirjajte dok ne poprimi zlatnu boju, a zatim dodajte naribanu mrkvu i celer.
- Još kratko pirjajte pa dodajte temeljca toliko da prekrije povrće.
- Začinite crvenom paprikom, soli i paprom, a zatim dodajte i pelate.
- Dobro pomiješajte pa dodajte meso i pustite da se kuha oko sat vremena.
- U slučaju da temeljac ispari, svakako ga dodajte još kako biste na kraju dobili bogat umak.
- Pred kraj kuhanja iz tave izvadite meso i dio temeljca pa ga pomiješajte s kiselim vrhnjem.
- Preostalo povrće u tavi usitnite štapnim mikserom i dodajte mješavinu s kiselim vrhnjem.
- Dobro promiješajte, vratite meso, pospite svježim peršinom i poslužite toplo.
Dobar tek!