Recepti 20. srpnja 2017.

Danas kuhamo: Pileći paprikaš

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Poznato i tako ukusno jelo idealno je za raskošan ručak usred tjedna. Ne traži previše pripreme, dugo se krčka i koristi jednostavne sastojke. Savršeno!

Sastojci koje možete pronaći na svakoj tržnici ili trgovini, jednostavna priprema, a na kraju i neodoljivo meko meso u finom, gustom povrtnom umaku. Može li bolje?

Pileći paprikaš idealan je za bogat i zdrav ručak usred tjedna, no svakako će biti odličan odabir i za obiteljski ručak nedjeljom. 
Najbolje se slaže uz njoke, palentu ili rižu. Preostaje vam još samo dodati omiljenu sezonsku salatu i slasno uživanje može početi!

 

 | Author: Thinkstock Thinkstock

 

Potrebno vam je:

  • 500 g piletine (batci, zabatci, veći komadi prsa...)
  • 2 glavice luka
  • 3 mrkve
  • 1 manji korijen celera
  • 2 žlice pelata
  • 2 žličice mljevene crvene paprike
  • 3 žlice kiselog vrhnja
  • Temeljac
  • Peršin
  • Ulje
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Piletinu najprije začinite soli i paprom.
  2. Na tavi zagrijte ulje pa na svih strana zapecite meso.
  3. Izvadite ga iz tave i na isto ulje dodajte sitno sjeckani luk.
  4. Pirjajte dok ne poprimi zlatnu boju, a zatim dodajte naribanu mrkvu i celer.
  5. Još kratko pirjajte pa dodajte temeljca toliko da prekrije povrće.
  6. Začinite crvenom paprikom, soli i paprom, a zatim dodajte i pelate.
  7. Dobro pomiješajte pa dodajte meso i pustite da se kuha oko sat vremena.
  8. U slučaju da temeljac ispari, svakako ga dodajte još kako biste na kraju dobili bogat umak.
  9. Pred kraj kuhanja iz tave izvadite meso i dio temeljca pa ga pomiješajte s kiselim vrhnjem.
  10. Preostalo povrće u tavi usitnite štapnim mikserom i dodajte mješavinu s kiselim vrhnjem.
  11. Dobro promiješajte, vratite meso, pospite svježim peršinom i poslužite toplo.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.