Poznato i tako ukusno jelo idealno je za raskošan ručak vikendom. Ne traži previše pripreme, dugo se krčka i koristi jednostavne sastojke. Savršeno!
Sastojci koje možeš pronaći na svakoj tržnici ili u trgovini, jednostavna priprema, a na kraju i neodoljivo meko meso u finom, gustom umaku. Može li bolje?
Pileći paprikaš idealan je za bogat ručak usred tjedna, no svakako će biti odličan odabir i za obiteljski ručak subotom ili nedjeljom. Odlična je to domaća hrana za utjehu u kojoj mogu uživati sve generacije.
Pileći paprikaš najbolje ide uz domaće rezance, njoke, palentu ili pire krumpir. Preostaje ti još samo dodati omiljenu sezonsku salatu i uživanje u slasnom ručku može početi!
Uz pileći paprikaš pdlilno pašu domaći rezanci
foto: Katerina Holmes/Pexels
Ne gasi ekran dok kuham
Pileći paprikaš
10 MIN
pripreme
35 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Piletina
500
g
Luk
2
kom
Mrkva
3
kom
Celer - korijen
0,25
kom
Koncentrat rajčice
2
žlica
Poblano paprika
2
žličica
Kiselo vrhnje
3
žlica
Pileći temeljac
600
ml
Listići svježeg peršina
Suncokretovo ulje
2
žlica
Sol
Crni papar
Postupak
Piletinu narezanu na komade posoli i popapri.
Na tavi zagrij ulje pa na svih strana zapeci meso.
Meso izvadi iz tave i na isto ulje dodaj sitno sjeckani luk.
Pirjaj dok ne poprimi zlaćanu boju, a zatim dodaj naribanu mrkvu i celer.
Još kratko pirjaj pa dodaj temeljca toliko da prekrije povrće.
Začini crvenom paprikom, dodaj soli i papra prema ukusu, a zatim dodaj i koncentrat rajčice.
Dobro pomiješaj pa dodaj meso i pusti da se kuha oko sat vremena.
U slučaju da temeljac ispari, svakako ga dodaj još da na kraju dobiješ bogat umak.
Pred kraj kuhanja iz tave izvadi meso i dio temeljca pa ga pomiješaj s kiselim vrhnjem.
Preostalo povrće u tavi usitni štapnim mikserom i dodaj mješavinu s kiselim vrhnjem.
Dobro promiješaj, vrati meso, pospi svježim peršinom i posluži toplo uz prilog po izboru.
Isprobaj i ove divne recepte u kojima je piletina glavna zvijezda...