Recepti Piletina 30. listopada 2025.

PILEĆI PAPRIKAŠ Savršena domaća hrana za utjehu

Piletina
10 MIN
35 MIN
4
SREDNJE
pileći paprikaš
Pileći paprikaš
foto: Kaity Farrell, Fare Isle/Pinterest
Pileći paprikaš - poznato i tako ukusno jelo idealno je za raskošan ruča. Ne traži previše pripreme, dugo se krčka i koristi jednostavne sastojke. Savršeno!

Pileći paprikaš idealan je za bogat ručak usred tjedna, no svakako će biti odličan odabir i za obiteljski ručak subotom ili nedjeljom. Odlična je to domaća hrana za utjehu u kojoj mogu uživati sve generacije.

Pileći paprikaš najbolje ide uz domaće rezance, njoke, palentu ili pire krumpir. Preostaje ti još samo dodati omiljenu sezonsku salatu i uživanje u slasnom ručku može početi!

@finimini.podravka Mala škola kako štapićima jesti Noodlese za pravi doživljaj Dalekog istoka 🍜😉 #finimini #podravka #noodles #ramen #dalekiistok #kina #japan ♬ original sound - Fini-Mini

 | Author: Katerina Holmes/Pexels Uz pileći paprikaš pdlilno pašu domaći rezanci foto: Katerina Holmes/Pexels

pileći paprikaš | Author: Kaity Farrell, Fare Isle/Pinterest Slasni pileći paprikaš foto: Kaity Farrell, Fare Isle/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Pileći paprikaš
10 MIN
pripreme
35 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Piletina 500 g
  • Luk 2 kom
  • Mrkva 3 kom
  • Celer - korijen 0,25 kom
  • Koncentrat rajčice 2 žlica
  • Poblano paprika 2 žličica
  • Kiselo vrhnje 3 žlica
  • Pileći temeljac 600 ml
  • Listići svježeg peršina
  • Suncokretovo ulje 2 žlica
  • Sol
  • Crni papar
Postupak
  1. Piletinu narezanu na komade posoli i popapri.


  2. Na tavi zagrij ulje pa na svih strana zapeci meso.


  3. Meso izvadi iz tave i na isto ulje dodaj sitno sjeckani luk.


  4. Pirjaj dok ne poprimi zlaćanu boju, a zatim dodaj naribanu mrkvu i celer.


  5. Još kratko pirjaj pa dodaj temeljca toliko da prekrije povrće.


  6. Začini crvenom paprikom, dodaj soli i papra prema ukusu, a zatim dodaj i koncentrat rajčice.


  7. Dobro pomiješaj pa dodaj meso i pusti da se kuha oko sat vremena.


  8. U slučaju da temeljac ispari, svakako ga dodaj još da na kraju dobiješ bogat umak.


  9. Pred kraj kuhanja iz tave izvadi meso i dio temeljca pa ga pomiješaj s kiselim vrhnjem.


  10. Preostalo povrće u tavi usitni štapnim mikserom i dodaj mješavinu s kiselim vrhnjem.


  11. Dobro promiješaj, vrati meso, pospi svježim peršinom i posluži toplo uz prilog po izboru.


Isprobaj i ove divne recepte u kojima je piletina glavna zvijezda...

Možda vas zanima... Sočna marinirana piletina od koje rastu zazubice! Recepti lazanje Možda vas zanima... Pileće lazanje su nam pravo slasno otkriće! Recepti Bosonoga kontesa Možda vas zanima... Imamo 5 genijalnih savjeta za najbolju piletinu ikad! Špajza

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.