Recepti 22. veljače 2024.

Danas kuhamo: Pileći paprikaš

Pileći paprikaš
Pileći paprikaš foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Poznato i tako ukusno jelo idealno je za raskošan ručak vikendom. Ne traži previše pripreme, dugo se krčka i koristi jednostavne sastojke. Savršeno!

Sastojci koje možeš pronaći na svakoj tržnici ili u trgovini, jednostavna priprema, a na kraju i neodoljivo meko meso u finom, gustom umaku. Može li bolje?

Pileći paprikaš idealan je za bogat ručak usred tjedna, no svakako će biti odličan odabir i za obiteljski ručak nedjeljom. 
Najbolje se slaže uz domaće rezance, njoke, palentu ili pire krumpir. Preostaje ti još samo dodati omiljenu sezonsku salatu i slasno uživanje može početi!

 

Bosonoga kontesa Možda vas zanima... 5 genijalnih savjeta za najukusniju piletinu Špajza

 

 | Author: Katerina Holmes/Pexels Uz pileći paprikaš pdlilno pašu domaći rezanci foto: Katerina Holmes/Pexels

Pileći paprikaš 

Sastojci:

  • 500 g piletine (batci, zabatci, veći komadi prsa...)
  • 2 glavice luka
  • 3 mrkve
  • 1 manji korijen celera
  • 2 žlice pelata
  • 2 žličice mljevene crvene paprike
  • 3 žlice kiselog vrhnja
  • temeljac - pileći ili povrtni
  • listići peršina, svježi, nasjeckani
  • ulje
  • sol, papar

 

Možda vas zanima... Sočna marinirana piletina od koje rastu zazubice! Recepti

 

Postupak:

  1. Piletinu najprije posoli i popapri.
  2. Na tavi zagrij ulje pa na svih strana zapeci meso.
  3. Izvadi ga iz tave i na isto ulje dodaj sitno sjeckani luk.
  4. Pirjaj dok ne poprimi zlatnu boju, a zatim dodaj naribanu mrkvu i celer.
  5. Još kratko pirjaj pa dodaj temeljca toliko da prekrije povrće.
  6. Začini crvenom paprikom, dodaj soli i papra prema ukusu, a zatim dodaj i pelate.
  7. Dobro pomiješaj pa dodaj meso i pusti da se kuha oko sat vremena.
  8. U slučaju da temeljac ispari, svakako ga dodaj još da na kraju dobiješ bogat umak.
  9. Pred kraj kuhanja iz tave izvadi meso i dio temeljca pa ga pomiješaj s kiselim vrhnjem.
  10. Preostalo povrće u tavi usitni štapnim mikserom i dodaj mješavinu s kiselim vrhnjem.
  11. Dobro promiješaj, vrati meso, pospi svježim peršinom i posluži toplo.

 

Ričet varivo Možda vas zanima... Zgusni jela na žlicu na zdraviji i ukusniji način Špajza Chefica Samah Tribech Možda vas zanima... Na Braču smo od chefice iz Maroka 'užicali' recept za najukusniju piletinu Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.