Proljeće je vrijeme šarenila, obožavanog mladog povrća i svi nekako posežemo za zdravijim, svježijim jelima. Piletina je uvijek izvrstan izbor za laganije obroke, a ovaj je put mariniramo da bismo sačuvali njezinu sočnost, dok povrće spajamo u bogate salate koje zamjenjuju teške priloge.
Kako bi sačuvala njihovu sočnost, blogerica Kasandra Draganić piletinu je prvo marinirala u marinadi od THOMY senfa i ostalih sastojaka, a potom je piletinu poslužila uz sočnu salatu s povrćem i jajima u kojoj je koristila omiljenu THOMY majonezu.
"Nećemo se lagati, šareni tanjur nas uvijek privuče i odmah ogladnimo, a ne moramo se odreći ni obožavane THOMY majoneze", poručuje Kasandra.
Piletina marinirana u senfu s umakom od majoneze i proljetnom salatom
Sastojci - za piletinu:
- 1 pileća prsa
- 3 žlice jogurta
- 1 žličica čilija u prahu
- 3 češnja češnjaka
- 1 žličica meda
- 1 žličica THOMY senfa
- sol i papar
Sastojci - za salatu:
- 0,5 kg mladog krumpira
- 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
- 250 grama šparoga
- 1 vezica rotkvica
- 3 kuhana jaja
- sol i papar
- 3 žlice jabučnog octa
- 2 žlice THOMY majoneze
- sol i papar
- 3 žlice maslinovog ulja
Postupak:
1. Pileća prsa izreži na deblje odreske. Jogurt, protisnuti češnjak, med, THOMY senf, čili te sol i papar dobro promiješaj i u tu marinadu dodaj piletinu. Pusti da odstoji bar pola sata do sat vremena.
2. Za to vrijeme skuhaj mladi krumpir u ljusci. Kuhaj ga 10-15 minuta, dok vilica bez problema ne prolazi kroz njega. Šparoge očisti od drvenastog dijela te ih kratko prokuhaj u malo vode. Želimo da zadrže boju i hrskavost!
3. Jaja skuhaj po želji. Ako salatu pripremaš odmah, možeš ih ostaviti I meko kuhana, dok za salatu koja će ipak malo stajati, dobro ih je skuhati utvrdo.
4. Rotkvice očisti pa ih izreži na tanke šnite ili na deblje hrskave kriške.
5. Krumpir nareži na polovice ili četvrtine, ovisno o veličini krumpira, pa ga pomiješaj s malo maslinovog ulja, soli i papra. Šparoge također začini uljem, solju i paprom pa redaj sastojke za salatu na tanjur ili zdjelu za posluživanje. Prvo krumpir, pa šparoge, složi na njih i rotkvice te na kraju kuhana jaja.
6. Dresing pripremi od 3 žlice jabučnog octa, 2 žlice THOMY majoneze, soli i papra, a ako je potrebno i još malo maslinovog ulja. Posoli i popapri pa bogato prelij preko pripremljene salate.
7. Na kraju, pripremi piletinu. Dobro zagrij grill tavu, dodaj malo maslinovog ulja pa peci odreske sa svake strane samo 3 do 4 minute – tako će biti pečeni, a nećeš presušiti osjetljiva pileća prsa.
8. Posluži uz bogatu proljetnu salatu s THOMY majonezom.
Upoznaj i isprobaj raznoliku paletu proizvoda GARDEN GOURMET, THOMY i MAGGI uz koje će sva tvoja jela, pa tako i ona laganija proljetna, biti ukusnija i zdravija.