Recepti Imamo ideje za ukusna i zdrava ljetna jela! 02. lipnja 2023.

Sočna marinirana piletina od koje rastu zazubice!

foto: Fillvlad/Pexels

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Omiljena gastro blogerica Kasandra Draganić, autorica bloga Vilicom kroz Hrvatsku, oduševljena je raznolikim svježim namirnicama od kojih radi bogate salate. Ovaj put uz svoju salatu koju je obogatila THOMY majonezom, poslužila je sočnu piletinu mariniranu u THOMY senfu

Proljeće je vrijeme šarenila, obožavanog mladog povrća i svi nekako posežemo za zdravijim, svježijim jelima. Piletina je uvijek izvrstan izbor za laganije obroke, a ovaj je put mariniramo da bismo sačuvali njezinu sočnost, dok povrće spajamo u bogate salate koje zamjenjuju teške priloge.

 | Author: Alexander Starbuck Matei Negovetić i Kasandra Draganić u Gastrodvoboju foto: Alexander Starbuck

Kako bi sačuvala njihovu sočnost, blogerica Kasandra Draganić piletinu je prvo marinirala u marinadi od THOMY senfa i ostalih sastojaka, a potom je piletinu poslužila uz sočnu salatu s povrćem i jajima u kojoj je koristila omiljenu THOMY majonezu.

 | Author: Alexander Starbuck Među sastojcima za Kasandrinu proljetnu salatu s piletinom zvijezde su THOMY majoneza i THOMY senf foto: Alexander Starbuck

"Nećemo se lagati, šareni tanjur nas uvijek privuče i odmah ogladnimo, a ne moramo se odreći ni obožavane THOMY majoneze", poručuje Kasandra.

Piletina marinirana u senfu s umakom od majoneze i proljetnom salatom

Sastojci - za piletinu:

  • 1 pileća prsa
  • 3 žlice jogurta
  • 1 žličica čilija u prahu
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 žličica meda
  • 1 žličica THOMY senfa
  • sol i papar

Sastojci - za salatu:

  • 0,5 kg mladog krumpira
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
  • 250 grama šparoga
  • 1 vezica rotkvica
  • 3 kuhana jaja
  • sol i papar
  • 3 žlice jabučnog octa
  • 2 žlice THOMY majoneze
  • sol i papar
  • 3 žlice maslinovog ulja

 | Author: Alexander Starbuck Matei Negovetić i Kasandra Draganić foto: Alexander Starbuck

Postupak:

1. Pileća prsa izreži na deblje odreske. Jogurt, protisnuti češnjak, med, THOMY senf, čili te sol i papar dobro promiješaj i u tu marinadu dodaj piletinu. Pusti da odstoji bar pola sata do sat vremena.

 | Author: Alexander Starbuck Marinirana piletina s majonezom i proljetnom salatom foto: Alexander Starbuck

 | Author: Alexander Starbuck Marinirana piletina s majonezom i proljetnom salatom foto: Alexander Starbuck

2. Za to vrijeme skuhaj mladi krumpir u ljusci. Kuhaj ga 10-15 minuta, dok vilica bez problema ne prolazi kroz njega. Šparoge očisti od drvenastog dijela te ih kratko prokuhaj u malo vode. Želimo da zadrže boju i hrskavost!

 | Author: Alexander Starbuck Marinirana piletina s majonezom i proljetnom salatom foto: Alexander Starbuck  | Author: Alexander Starbuck Marinirana piletina s majonezom i proljetnom salatom foto: Alexander Starbuck

3. Jaja skuhaj po želji. Ako salatu pripremaš odmah, možeš ih ostaviti I meko kuhana, dok za salatu koja će ipak malo stajati, dobro ih je skuhati utvrdo.

4. Rotkvice očisti pa ih izreži na tanke šnite ili na deblje hrskave kriške.

5. Krumpir nareži na polovice ili četvrtine, ovisno o veličini krumpira, pa ga pomiješaj s malo maslinovog ulja, soli i papra. Šparoge također začini uljem, solju i paprom pa redaj sastojke za salatu na tanjur ili zdjelu za posluživanje. Prvo krumpir, pa šparoge, složi na njih i rotkvice te na kraju kuhana jaja.

 | Author: Alexander Starbuck Marinirana piletina s majonezom i proljetnom salatom foto: Alexander Starbuck

6. Dresing pripremi od 3 žlice jabučnog octa, 2 žlice THOMY majoneze, soli i papra, a ako je potrebno i još malo maslinovog ulja. Posoli i popapri pa bogato prelij preko pripremljene salate.

 | Author: Alexander Starbuck Marinirana piletina s majonezom i proljetnom salatom foto: Alexander Starbuck

7. Na kraju, pripremi piletinu. Dobro zagrij grill tavu, dodaj malo maslinovog ulja pa peci odreske sa svake strane samo 3 do 4 minute – tako će biti pečeni, a nećeš presušiti osjetljiva pileća prsa.

8. Posluži uz bogatu proljetnu salatu s THOMY majonezom.

 | Author: Alexander Starbuck Marinirana piletina s majonezom i proljetnom salatom foto: Alexander Starbuck

Upoznaj i isprobaj raznoliku paletu proizvoda GARDEN GOURMET, THOMY i MAGGI uz koje će sva tvoja jela, pa tako i ona laganija proljetna, biti ukusnija i zdravija.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.