Ako si u potrazi za receptom s piletinom, na pravom si mjestu. Obavezno isprobaj ovu hrskavu piletinu mariniranu u kiselom vrhnju.
Hrskavi fileti pilećih prsa, marinirani u kiselom vrhnju i uvaljani u sloj krušnih mrvica, poslužit će u različitim prilikama. Možeš ih pripremiti tijekom radnog tjedna jer je proces brz i jednostavan, a možeš ih bez razmišljanja poslužiti i za nedjeljni ručak.
Ako pokoji komadić piletine preostane, napravi sendvič ili nareži na trakice i ubaci u salatu ili tortilju.
Pileća prsa umarinadi mogu stajati do 8 sati, što znači da ih možeš marinirati prije posla i izvaditi iz hladnjaka kad se vratiš kući. Uz ova hrskava pileća prsa posluži pire krumpir, pržene krumpiriće, rizi bizi ili samo napravi bogatu sezonsku salatu. Dobar tek!
Meso će ostati sočno iznutra, a izvana će biti savršeno hrskavo!
foto: Getty Images
Ne gasi ekran dok kuham
Hrskava pileća prsa
15 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Pileća prsa - file
4
kom
Sol
Svježe mljeveni crni papar
Kiselo vrhnje
120
g
Sušeni vlasac
1
žlica
Luk u prahu
2
žlica
Krušne mrvice
200
g
Suncokretovo ulje
Limun
1
kom
Postupak
Filete posoli i popapri s obje strane.
Pomiješaj kiselo vrhnje, vlasac, žlicu luka u prahu, sol i papar. Umoči filete, pokrij i stavi u hladnjak na najmanje sat vremena.
Pomiješaj krušne mrvice s preostalom žlicom luka u prahu, malo soli i papra.
Piletinu izvadi iz hladnjaka i pusti da malo odstoji na sobnoj temperaturi. Svaki filet umoči s obje strane u krušne mrvice. Ponovi postupak ako primijetiš da na nekim mjestima nedostaje mrvica.
Zagrij ulje na tavici. Peci piletinu otprilike 4 minute sa svake strane, na srednjoj vatri, dok ne poprimi zlatnosmeđu boju.
Premjesti piletinu na kuhinjske ubruse kako bi se ocijedio višak ulja. Posluži toplo, s kriškom limuna.