Recepti 01. veljače 2024.

Hrskava pileća prsa marinirana u kiselom vrhnju

pohana piletina
Najhrskavija i najsočnija marinirana, pa pohana pileća prsa foto: Geraud Pfeiffer/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako si u potrazi za receptom s piletinom, na pravom si mjestu. Obavezno isprobaj ovu hrskavu piletinu mariniranu u kiselom vrhnju.

Hrskavi fileti pilećih prsa, marinirani u kiselom vrhnju i uvaljani u sloj krušnih mrvica, poslužit će u različitim prilikama. Možeš ih pripremiti tijekom radnog tjedna jer je proces brz i jednostavan, a možeš ih bez razmišljanja poslužiti i za nedjeljni ručak. 

Ako pokoji komadić mesa preostane, napravi sendvič ili nareži na trakice i ubaci u salatu ili tortilju. 

 

Hrskavi pileći medaljoni s mljevenim mesom Možda vas zanima... Hrskavi pileći medaljoni s mljevenim mesom Recepti

 

Pileća prsa u marinadi mogu stajati do 8 sati, što znači da ih možeš marinirati prije posla i izvaditi iz hladnjaka kad se vratiš kući. Uz ova hrskava pileća prsa posluži pire krumpir, pržene krumpiriće, rizi bizi ili samo napravi bogatu sezonsku salatu. Dobar tek!

 | Author: Getty Images Meso će ostati sočno iznutra, a izvana će biti savršeno hrskavo! foto: Getty Images

Hrskava pileća prsa

Sastojci:

  • 4 pileća filea od prsa
  • sol, crni papar
  • 120 g kiselog vrhnja
  • 1 žlica suhog vlasca
  • 2 žlice luka u prahu
  • 200 g krušnih mrvica
  • suncokretovo ulje
  • 1 limun

 

Cezar pizza Možda vas zanima... Cezar pizza - slasno jelo od ostataka piletine Recepti

 

Postupak:

  1. Filete posoli i popapri s obje strane.
  2. Pomiješaj kiselo vrhnje, vlasac, žlicu luka, sol i papar. Umoči filete, pokrij i stavi u hladnjak na najmanje sat vremena.
  3. Pomiješaj krušne mrvice s preostalom žlicom luka u prahu, malo soli i papra. 
  4. Piletinu izvadi iz hladnjaka i pusti da malo odstoji na sobnoj temperaturi. Svaki filet umoči s obje strane u krušne mrvice. Ponovi postupak ako primijetiš da na nekim mjestima nedostaje mrvica.
  5. Zagrij ulje na tavici (cca 5 mm). Peci piletinu otprilike 4 minute sa svake strane, dok ne poprimi zlatnosmeđu boju. 
  6. Premjesti piletinu na kuhinjske ubruse kako bi se ocijedio višak ulja. Posluži toplo, s kriškom limuna. 

 

slana pita s piletinom i povrćem Možda vas zanima... Pita od piletine i poriluka bit će bogat i slastan ručak Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.