Recepti Piletina 10. veljače 2025.

Hrskava pileća prsa marinirana u kiselom vrhnju

Piletina
15 MIN
20 MIN
4
SREDNJE
pohana piletina
Najhrskavija i najsočnija marinirana, pa pohana pileća prsa
foto: Geraud Pfeiffer/Pexels
Ako si u potrazi za receptom s piletinom, na pravom si mjestu. Obavezno isprobaj ovu hrskavu piletinu mariniranu u kiselom vrhnju.

Hrskavi fileti pilećih prsa, marinirani u kiselom vrhnju i uvaljani u sloj krušnih mrvica, poslužit će u različitim prilikama. Možeš ih pripremiti tijekom radnog tjedna jer je proces brz i jednostavan, a možeš ih bez razmišljanja poslužiti i za nedjeljni ručak. 

Ako pokoji komadić piletine preostane, napravi sendvič ili nareži na trakice i ubaci u salatu ili tortilju. 

Hrskavi pileći medaljoni s mljevenim mesom Možda vas zanima... Hrskavi pileći medaljoni s mljevenim mesom Recepti

Pileća prsa u marinadi mogu stajati do 8 sati, što znači da ih možeš marinirati prije posla i izvaditi iz hladnjaka kad se vratiš kući. Uz ova hrskava pileća prsa posluži pire krumpir, pržene krumpiriće, rizi bizi ili samo napravi bogatu sezonsku salatu. Dobar tek!

 | Author: Getty Images Meso će ostati sočno iznutra, a izvana će biti savršeno hrskavo! foto: Getty Images

Ne gasi ekran dok kuham

Hrskava pileća prsa
15 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Pileća prsa - file 4 kom
  • Sol
  • Svježe mljeveni crni papar
  • Kiselo vrhnje 120 g
  • Sušeni vlasac 1 žlica
  • Luk u prahu 2 žlica
  • Krušne mrvice 200 g
  • Suncokretovo ulje
  • Limun 1 kom
Postupak
  1. Filete posoli i popapri s obje strane.


  2. Pomiješaj kiselo vrhnje, vlasac, žlicu luka u prahu, sol i papar. Umoči filete, pokrij i stavi u hladnjak na najmanje sat vremena.


  3. Pomiješaj krušne mrvice s preostalom žlicom luka u prahu, malo soli i papra. 


  4. Piletinu izvadi iz hladnjaka i pusti da malo odstoji na sobnoj temperaturi. Svaki filet umoči s obje strane u krušne mrvice. Ponovi postupak ako primijetiš da na nekim mjestima nedostaje mrvica.


  5. Zagrij ulje na tavici. Peci piletinu otprilike 4 minute sa svake strane, na srednjoj vatri, dok ne poprimi zlatnosmeđu boju. 


  6. Premjesti piletinu na kuhinjske ubruse kako bi se ocijedio višak ulja. Posluži toplo, s kriškom limuna. 


Cezar pizza Možda vas zanima... CEZAR PIZZA Preukusno jelo za utjehu od ostataka piletine Recepti slana pita s piletinom i povrćem Možda vas zanima... RECEPT DANA Slasna pita od piletine i poriluka Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.