Hrskavi fileti pilećih prsa, marinirani u kiselom vrhnju i uvaljani u sloj krušnih mrvica, poslužit će u različitim prilikama. Možeš ih pripremiti tijekom radnog tjedna jer je proces brz i jednostavan, a možeš ih bez razmišljanja poslužiti i za nedjeljni ručak.
Ako pokoji komadić mesa preostane, napravi sendvič ili nareži na trakice i ubaci u salatu ili tortilju.
Pileća prsa u marinadi mogu stajati do 8 sati, što znači da ih možeš marinirati prije posla i izvaditi iz hladnjaka kad se vratiš kući. Uz ova hrskava pileća prsa posluži pire krumpir, pržene krumpiriće, rizi bizi ili samo napravi bogatu sezonsku salatu. Dobar tek!
Hrskava pileća prsa
Sastojci:
- 4 pileća filea od prsa
- sol, crni papar
- 120 g kiselog vrhnja
- 1 žlica suhog vlasca
- 2 žlice luka u prahu
- 200 g krušnih mrvica
- suncokretovo ulje
- 1 limun
Postupak:
- Filete posoli i popapri s obje strane.
- Pomiješaj kiselo vrhnje, vlasac, žlicu luka, sol i papar. Umoči filete, pokrij i stavi u hladnjak na najmanje sat vremena.
- Pomiješaj krušne mrvice s preostalom žlicom luka u prahu, malo soli i papra.
- Piletinu izvadi iz hladnjaka i pusti da malo odstoji na sobnoj temperaturi. Svaki filet umoči s obje strane u krušne mrvice. Ponovi postupak ako primijetiš da na nekim mjestima nedostaje mrvica.
- Zagrij ulje na tavici (cca 5 mm). Peci piletinu otprilike 4 minute sa svake strane, dok ne poprimi zlatnosmeđu boju.
- Premjesti piletinu na kuhinjske ubruse kako bi se ocijedio višak ulja. Posluži toplo, s kriškom limuna.