Recepti 05. siječnja 2024.

Hrskavi pileći medaljoni s mljevenim mesom

Hrskavi pileći medaljoni s mljevenim mesom
Pileći medaljoni foto: Leonardo Luz/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Obavezno isprobaj brzi recept za hrskave medaljone s mljevenom piletinom!

Tijekom zime smo u stalnoj potrazi za comfort foodom. U tu kategoriju definitivno spadaju i chicken nuggets, ili pileći medaljoni, koje lako možeš pripremiti i kod kuće. Osim što ih možeš prilagoditi svom ukusu, to je način da imaš kontrolu nad sastavom i konzumiraš namirnice više kvalitete. 

Iako su prženi krumpirići i pileći medaljoni najčešći spoj, možeš ih ubaciti u tortilju s različitim povrćem ili u mliječno pecivo s listom salate i majonezom. Također ih možeš servirati kao snack, s domaćim kečapom ili majonezom. 

 

Možda vas zanima... Ljepljiva pileća krilca kojima ne možeš reći ne Recepti

 

Sastojci su dostatni za pripremu 16 medaljona, što je dovoljno za 3 ili 4 serviranja. Preporučujemo da odmah napraviš duplu smjesu i polovicu zamrzneš, kako bi ti bili pri ruci sljedeći put kada budeš u strci s vremenom. 

 | Author: Leonardo Luz/Pexels Pileći kroketi foto: Leonardo Luz/Pexels

Pileći medaljoni

Sastojci - za smjesu:

  • 450 g mljevene piletine
  • 1 kriška bijelog kruha
  • 120 ml mlijeka
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 1 žličica luka u prahu
  • 1 žličica soli
  • 1/4 žličice mljevene paprike

Sastojci - za paniranje:

  • 1 jaje
  • 120 ml mlijeka
  • 150 g krušnih mrvica
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 1/2 žličice mljevene paprike

Postupak:

  1. Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva, a veliki lim obloži papirom za pečenje.
  2. Komade kruha namoči u mlijeko i pričekaj da omekša.
  3. Piletinu pomiješaj sa svim začinima pa dodaj namočeni kruh. Rukama dobro promiješaj smjesu. Oblikuj 16 medaljona jednake gramaže.
  4. Pripremi sastojke za paniranje. U jednoj posudi umuti jaja s mlijekom. U drugoj pomiješaj mrvice sa začinima.
  5. Saki medaljon najprije umoči u mrvice, zatim u jaja, pa na kraju još jednom u krušne mrvice.
  6. Rasporedi medaljone po limu i peci ih 15 minuta. Preokreni ih pažljivo špatulom i peci još 10 do 15 minuta, dok ne poprime lijepu zlatnu boju. 

 

Enchilade Možda vas zanima... Dobar tek uz enchilade s piletinom Recepti Tortilja Možda vas zanima... Tortilje od ostataka piletine, avokada i špinata Recepti


 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.