Recepti 20. studenoga 2023.

Dobar tek uz enchilade s piletinom

Enchilade
Enchilade s piletinom foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Razmišljaš o receptu koji će odgovarati svim ukućanima? Enchiladas s piletinom dolaze s garancijom!

Jednom kad se uigraš, za pripremu savršenih enchilada s piletinom trebat će ti samo sat vremena! Organizacija je ključna, a postupak pripreme je zapravo vrlo jednostavan i prikladan i za one koji su tek krenuli eksperimentirati u kuhinji. 

Prije no što se baciš na pripremu, napravi posebnu začinsku mješavinu za enchiladas. Pomiješaj žličicu luka u prahu, žličicu kumina, žličicu crvene paprike, pola žličice origana, pola žličice kajenskog papra i 1/4 žličice crnog papra. Ovu začinsku mješavinu možeš koristiti za mariniranje piletine, ali i u pripremi umaka za enchiladas!

 

Tortilja Možda vas zanima... Tortilje od ostataka piletine, avokada i špinata Recepti

 

Sastojci su dostatni za 8 serviranja, ali računaj na to da će svi ukućani htjeti repete. Dobar tek!

 | Author: Micheile Henderson/Unsplash Poslužit će i kukuruzne i pšenične tortilje! foto: Micheile Henderson/Unsplash

Enchiladas s piletinom

Sastojci:

  • 8 tortilja
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 3 žlice brašna
  • 500 ml pilećeg temeljca
  • 350 ml umaka od rajčice
  • 600 g pilećih prsa bez kostiju
  • 1 mali luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 rog paprika
  • konzerva crvenog graha (400 g)
  • konzerva kukuruza (400 g)
  • 250 g naribanog topljivog sira
  • 2 žlice korijandera

 

Postupak:

  1. Najprije pripremi umak. U posudi zagrij 2 žlice maslinovog ulja pa dodaj brašno i energično miješaj. Podlij temeljcem i umakom od rajčice, dodaj 2 žličice pripremljene začinske mješavine i posoli po ukusu. Dobro promiješaj i pusti da se kuha otprilike 5 minuta, dok se malo ne zgusne. Isprobaj i po potrebi dodatno začini. 
  2. Žlicu maslinovog ulja zagrij u velikoj tavici. S preostalom žlicom maslinovog ulja prelij pileći file od prsa. Začini začinskom mješavinom, malo posoli i dobro promiješaj. Piletinu peci između 10 i 15 minuta pa ostavi sa strane da odstoji.
  3. U istu tavicu dodaj sitno nasjeckani luk i češnjak te papriku narezanu na male kockice. Dobro prodinstaj pa dodaj ocijeđeni grah i kukuruz iz konzerve. Miješaj nekoliko minuta pa makni s vatre i umiješaj narezanu piletinu.
  4. Na svaku tortilju dodaj nekoliko žlica pripremljenog punjenja, pospi s malo sira i zarolaj je. Ponovi isti postupak sa svih 8 kukuruznih tortilja.
  5. Po dnu duboke posude za pečenje razmaži dvije žlice umaka od rajčice pa posloži tortilje jednu uz drugu. Prelij umakom i dobro pospi sirom.
  6. Peci enchiladas otprilike 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Znat ćeš da su gotove kad se sir rastopi i poprimi zlatnu boju. Izvadi ih, pospi nasjeckanim korijanderom i posluži! 

 

Možda vas zanima... Kako najjednostavnije napraviti domaće tortilje Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.