gastro postao
Isprobaj ova odlična, slasna, pikantna i ljepljiva pileća krilca. Mogu biti sjajan ručak, uz neki prilog i/ili salatu, genijalno toplo predjelo ili jednostavna konkretna grickalica uz pivo ispred TV-a...
Kad nemaš ideju što kuhati, mi je uvijek imamo. I tako su nam na pamet pala i ova ljepljiva i pikantna pileća krilca kojima sok od naranče daje dašak svježine. Oduševi ukućane ovim osvježavajućim pikantnim krilcima sa sokom od naranče i drugim aromatičnim dodacima.
Možeš ih jesti s najdražim umakom, ali ti on zbog izvanredne marinade neće ni biti potreban. Posluži ih uz pečene krumpire, domaći čips ili jednostavnu kuhanu rižu.
Pikantna ljepljiva pileća krilca
(za 2 osobe)
Sastojci:
- 8 pilećih krilaca
- sol
- papar
- 2 žličice ulja
- sok od 2 velike naranče
- 2 žličice meda
- 3 žličice soja umaka
- 2 češnja češnjaka, nasjeckana
- 1 žličica kajenske papričice u prahu
- za serviranje - opcionalno - listići peršina, sezam
Postupak:
- Pomiješaj sok od naranče, med, soja sos, nasjeckani češnjak i žličicu kajenske papričice. Prelij krilca, pokrij ih plastičnom folijom i stavi u hladnjak na barem sat vremena.
- Pećnicu ugrij na 200 stupnjeva. Krilca izvadi iz hladnjaka i pusti ih da stoje na sobnoj temperaturi dok se pećnica ne zagrije.
- Peci krilca otprilike 45 minuta, ovisno o pećnici.
- Preostalu marinadu možeš reducirati i koristiti kao ukusan i ljepljiv umak.
- Posluži posuto sezamom i listićima peršina.
Sigurno ti je piletina omiljeno meso, pa donosimo još recepata za jela s piletinom...