Recepti 24. studenoga 2019.

Ručajte pikantna krilca s narančinim umakom

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobaj ukusan način pripreme pilećih krilca...

Oduševi ukućane ovim osvježavajućim pikantnim krilcima s narančinim umakom. Možeš ih jesti s najdražim umakom, ali ti zbog izvanredne marinade neće ni biti potreban.

Posluži ih uz pečene krumpire, domaći čips ili rižu.

 

Možda vas zanima... Malo drugačiji zapečeni grah s kobasicom Kolumne

 

Sastojci za dvije osobe:

  • 8 pilećih krilaca
  • sol, papar
  • 2 žličice ulja
  • 2 velike naranče
  • 2 žličice meda
  • 3 žličice soja umaka
  • 2 češnja češnjaka, sjeckana
  • 1 žličica kajenskog papra

Priprema:

  1. Pomiješajte sok naranče, med, soja sos, nasjeckani češnjak i žličicu kajenskog papra. Prelijte krilca, pokrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak na barem sat vremena.
  2.  Pećnicu ugrijte na 200 stupnjeva. Krilca izvadite iz hladnjaka i pustite ih da stoje na sobnoj temperaturi dok se pećnica ne zagrije.
  3. Pecite krilca otprilike 45 minuta, ovisno o pećnici. 
  4. Preostalu marinadu možete reducirati i koristiti kao ukusan i ljepljiv umak.

Dobar tek!
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.