Savršeno kremasta (i brza) tjestenina s tunom i graškom

Ima li boljeg spoja od tune i tjestenine? Brza priprema, jednostavne namirnice, a okus kao iz snova!
Vidi originalni članak

Kremasta tjestenina u umaku od tune idealna je opcija za brzinski ručak. Dodatak povrća, poput graška, jelo će učiniti vizualno atraktivnim, ali i hranjivim. Grašak je prepun bjelančevina i vlakana, lako je dostupan, a odličan je dodatak gotovo svim jelima.

Za pripremu ove ukusne tjestenine potrebno je 20 minuta, pa ako si u žurbi, odmah počni s pripremom ovog preukusnog obroka!

 

Ukusan jesenski ručak Pripremi odlično sezonsko jelo s tjesteninom, bučom i gljivama

Sastojci:

  • 250 g tjestenine
  • 2 žličice maslaca
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 šalica smrznutog graška
  • 120 ml  mlijeka 
  • 120 ml vrhnja za kuhanje
  • ½ šalice parmezana ili naribanog sira
  • 1 konzerva tunjevine

 

Mama, ja sam gladan Brzinska tjestenina s kremom od špinata

 

Priprema:

  1.      U loncu zakuhaj vodu te ju posoli. Kada voda zavrije, dodaj tjesteninu i skuhaj je prema uputama na pakiranju. 
  2.      Dok tjestenina kuha, pripremi umak. U veliku tavu dodaj maslac i usitnjeni češnjak te pirjaj oko jedne minute, dok češnjak ne porumeni.
  3.      Dodaj smrznuti grašak, prstohvat soli i papar i pirjaj još nekoliko minuta.
  4.      Grašak prelij mlijekom i vrhnjem za kuhanje te nastavi kuhati na laganoj vatri.
  5.      Kada je tjestenina skuhana dodaj ju u tavu s umakom te sve dobro izmiješaj. Za kraj tjesteninu obilno pospi parmezanom.

Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr