gastro postao
Ima li boljeg spoja od tune i tjestenine? Brza priprema, jednostavne namirnice, a okus kao iz snova!
Kremasta tjestenina u umaku od tune idealna je opcija za brzinski ručak. Dodatak povrća, poput graška, jelo će učiniti vizualno atraktivnim, ali i hranjivim. Grašak je prepun bjelančevina i vlakana, lako je dostupan, a odličan je dodatak gotovo svim jelima.
Za pripremu ove ukusne tjestenine potrebno je 20 minuta, pa ako si u žurbi, odmah počni s pripremom ovog preukusnog obroka!
Sastojci:
- 250 g tjestenine
- 2 žličice maslaca
- 2 češnja češnjaka
- 1 šalica smrznutog graška
- 120 ml mlijeka
- 120 ml vrhnja za kuhanje
- ½ šalice parmezana ili naribanog sira
- 1 konzerva tunjevine
Priprema:
- U loncu zakuhaj vodu te ju posoli. Kada voda zavrije, dodaj tjesteninu i skuhaj je prema uputama na pakiranju.
- Dok tjestenina kuha, pripremi umak. U veliku tavu dodaj maslac i usitnjeni češnjak te pirjaj oko jedne minute, dok češnjak ne porumeni.
- Dodaj smrznuti grašak, prstohvat soli i papar i pirjaj još nekoliko minuta.
- Grašak prelij mlijekom i vrhnjem za kuhanje te nastavi kuhati na laganoj vatri.
- Kada je tjestenina skuhana dodaj ju u tavu s umakom te sve dobro izmiješaj. Za kraj tjesteninu obilno pospi parmezanom.
Dobar tek!