Savršeno sočan grilani svinjski kare

Thinkstock
Uz ovu marinadu garantiramo sočan odrezak vrijedan svakog trenutka pripreme
Vidi originalni članak

Svinjski kare često bude presuh, ali uz ovu marinadu garantiramo sočan odrezak vrijedan svakog trenutka pripreme. Nakon mariniranja ih možete pripremiti na roštilju ili na tavi, rezultat je uvijek isti – savršeno sočan odrezak.

 

Sezonski okusi Proljetni rižoto sa svinjetinom i povrćem

 

Ideja za ručak Pohana svinjetina sa salatom od krumpira i mahuna

 

Potrebno vam je:

Marinada:

  • 3 žlice kečapa
  • 3 žlice jabučnog octa
  • 3 žlice meda
  • 1 žličica češnjaka u prahu

Ostalo:

  • 5 debljih svinjskih odrezaka – kare
  • sol i papar po ukusu

Priprema:

1. Od svih sastojaka pripremite marinadu.
2. Odreske posolite i poparite i uronite u marinadu i ostavite preko noći.
3. Meso grilajte na tavi, 10 minuta sa svake strane ili na roštilju 5 minuta sa svake strane.
4. Kada je meso gotovo, prelijte ga ostacima marinade.
5. Poslužite uz svježu salatu

Posjeti Gastro.hr