Scones - omiljeni jutarnji britanski zalogaji

thinkstock
Na ovaj umjereno sladak i mirisan doručak možete navaliti nakon svega pola sata pripreme.
Vidi originalni članak

Isprobajte tradicionalne britanske sconese koji se najčešće pripremaju s grožđicama, a nakon toga možete eksperimentirati s brojnim drugim sušenim voćem ili čokoladom

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 1 šalica šećera
  • 4 šalice višenamjenskog brašna
  • 1 šalica kiselog vrhnja
  • 1 šalica maslaca
  • 1 čajna žličica sode
  • 2 čajne žličice praška za pecivo
  • 1 čajna žličica soli
  • 1 šalica grožđica
  •  

Priprema:

  1. U maloj posudi izmiješajte kiselo vrhnje i sodu
  2. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo i sol, a zatim dodajte maslac. Umiješajte kiselo vrhnje, jaje i na kraju grožđice.
  3. Pobrašnite dasku i razvaljajte tijesto do debljine od centimetar i pol.
  4. Izrežite na oblike po želji i stavite na papir za pečenje. Ne zaboravite ostaviti pet centimetara razmaka između svake pogačice. Pecite 12-15 minuta na 175 stupnjeva.

Uživajte!

Posjeti Gastro.hr