Segedinski ili sekeli gulaš

Mađarsko jelo u kojem je uživao i grof Nikola Zrinski
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 742

Potrebno vam je

  • 500 g svinjetina,srednje masna
  • 80 g luk ,crveni
  • 1 kom crvena paprika
  • 500 g kupus kiseli (glave, sirove svj.)
  • 0.50 dl vrhnje kiselo (10% masti )
  • 1 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
  • 1 žlica ulje, biljno
  • kim
  • sol

Priprema

  1. Na ulju pržite nasjeckani luk, dodajte kockice mesa, sol, papar, kim i žlicu rajčice. Pirjajte uz povremeno dolijevanje vode. Na pola kuhanja, kad je meso polumeko, dodajte krupno narezanu glavicu kiseloga kupusa.
  2. Pirjajte sve dok meso i kupus skroz ne omekšaju. Začinite crvenom paprikom i vrhnjem. Sve još dobro prokuhajte.
Posjeti Gastro.hr