gastro postao
Mađarsko jelo u kojem je uživao i grof Nikola Zrinski
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 742
Potrebno vam je
- 500 g svinjetina,srednje masna
- 80 g luk ,crveni
- 1 kom crvena paprika
- 500 g kupus kiseli (glave, sirove svj.)
- 0.50 dl vrhnje kiselo (10% masti )
- 1 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
- 1 žlica ulje, biljno
- kim
- sol
Priprema
- Na ulju pržite nasjeckani luk, dodajte kockice mesa, sol, papar, kim i žlicu rajčice. Pirjajte uz povremeno dolijevanje vode. Na pola kuhanja, kad je meso polumeko, dodajte krupno narezanu glavicu kiseloga kupusa.
- Pirjajte sve dok meso i kupus skroz ne omekšaju. Začinite crvenom paprikom i vrhnjem. Sve još dobro prokuhajte.