Sendvič za gablec: Četiri genijalne verzije

Stockfood
Vegetarijanski, s tunom ili s piletinom? Koji ćeš ti pripremiti sljedeći put kada na posao poželiš ponijeti sendvič?
Vidi originalni članak

Kada smo u 'škripcu' s vremenom, i razmišljamo što brzo pripremiti za gablec, na pamet nam često padne - sendvič. Osim što za njegovu izradu ne moraš detaljno slijediti recept, već možeš upotrijebiti ono što imaš u svojem hladnjaku, možeš ga jesti i u hodu. 

Dnevna doza bjelančevina uz sendvič on tune 

Tuna je odlična namirnica jer ima veoma malo kalorija i masnoće, što ju čini odličnim izvorom proteina koji će tvoje tijelo opremiti energijom za cijeli dan. Sve što ti treba su konzerva, majoneza i začini te hrskavi kruh koji će zaokružiti priču.

 

Za prste polizati Brzinski sendvič s tunom iz konzerve - za prste polizati

 

Piletina, avokado i luk za one koji paze na prehranu

Ako si ljubitelj avokada, neće ti smetati što priprema ovog izvrsnog sendviča traje malo duže. Zdrave namirnice i šarenilo boja 'pogurnut' garantirano će ti popraviti raspoloženje.

Iako je u receptu karamelizirani luk, uvijek možeš ukomponirati i mladi luk. 

 

Za ručak ili večeru! Piletina, avokado i luk - kombinacija za savršen sendvič

 

Francuski sendvič s radičem

Ovaj sendvič s maslacem, rotkvicom, svježim sirom i začinskim biljem odmah će te mislima odvesti u ruralni dio Francuske. Odlična je ideja kada trebaš nešto fino, osvježavajuće i lagano kako se nakon ručka ne bi osjećala 'pretrpanom.'

Ako voliš meso i mesne proizvode u svojim sendvičima, imaj na umu da će se grilana pileća ili pureća prsa, baš kao i naresci, dobro uklopiti. 

Sastojci:

  • rotkvice
  • 2 kriške raženog kruha
  • 1 žlica krem sira
  • salata po izboru ili ovisno o sezoni - matovilac, rukola..

 Postupak:

  1. Rotkvice operi i odreži joj krajeve te ju zatim nasijeci na tanke kolutove. 
  2. Jednu krišku kruha premaži krem sirom te na nju dodaj rotkvice i salatu i poklopi drugom kriškom.

Kremasti sendvič ili wrap s piletinom

Za sve ljubitelje mekih i kremastih punjenja donosimo još jedan recept koji sadrži neke od omiljenih sastojaka - piletinu, mladi luk i sir. Ovo kremasto punjenje odlično će se snaći kako na šniti kruha tako i u baguetteu, a nakon što ga probaš stalno ćeš mu se vraćati.

Sastojci:

  • 200 g isjeckanog pečenog pilećeg mesa
  • 4 žlice majoneze
  • 3 mlada luka sitno narezana
  • 100 g cheddar sira

Postupak:

  1. Ispeci piletinu i zatim ju rastrgaj na manje komadiće koristeći dvije vilice. Pričekaj da se ohladi te ju stavi u zdjelu u koju zatim trebaš dodati majonezu i sir. Po želji možeš dodati i malo jogurta, kako bi smjesa bila 'lakša' te malo kopra. 
  2. Dobivenom smjesom premaži kruh ili pecivo i uživaj!

 

prava poslastica Sendvič Jamieja Olivera za posebne prilike

 

Posjeti Gastro.hr