Kada smo u 'škripcu' s vremenom, i razmišljamo što brzo pripremiti za gablec, na pamet nam često padne - sendvič. Osim što za njegovu izradu ne moraš detaljno slijediti recept, već možeš upotrijebiti ono što imaš u svojem hladnjaku, možeš ga jesti i u hodu.
Dnevna doza bjelančevina uz sendvič on tune
Tuna je odlična namirnica jer ima veoma malo kalorija i masnoće, što ju čini odličnim izvorom proteina koji će tvoje tijelo opremiti energijom za cijeli dan. Sve što ti treba su konzerva, majoneza i začini te hrskavi kruh koji će zaokružiti priču.
Piletina, avokado i luk za one koji paze na prehranu
Ako si ljubitelj avokada, neće ti smetati što priprema ovog izvrsnog sendviča traje malo duže. Zdrave namirnice i šarenilo boja 'pogurnut' garantirano će ti popraviti raspoloženje.
Iako je u receptu karamelizirani luk, uvijek možeš ukomponirati i mladi luk.
Francuski sendvič s radičem
Ovaj sendvič s maslacem, rotkvicom, svježim sirom i začinskim biljem odmah će te mislima odvesti u ruralni dio Francuske. Odlična je ideja kada trebaš nešto fino, osvježavajuće i lagano kako se nakon ručka ne bi osjećala 'pretrpanom.'
Ako voliš meso i mesne proizvode u svojim sendvičima, imaj na umu da će se grilana pileća ili pureća prsa, baš kao i naresci, dobro uklopiti.
Sastojci:
- rotkvice
- 2 kriške raženog kruha
- 1 žlica krem sira
- salata po izboru ili ovisno o sezoni - matovilac, rukola..
Postupak:
- Rotkvice operi i odreži joj krajeve te ju zatim nasijeci na tanke kolutove.
- Jednu krišku kruha premaži krem sirom te na nju dodaj rotkvice i salatu i poklopi drugom kriškom.
Kremasti sendvič ili wrap s piletinom
Za sve ljubitelje mekih i kremastih punjenja donosimo još jedan recept koji sadrži neke od omiljenih sastojaka - piletinu, mladi luk i sir. Ovo kremasto punjenje odlično će se snaći kako na šniti kruha tako i u baguetteu, a nakon što ga probaš stalno ćeš mu se vraćati.
Sastojci:
- 200 g isjeckanog pečenog pilećeg mesa
- 4 žlice majoneze
- 3 mlada luka sitno narezana
- 100 g cheddar sira
Postupak:
- Ispeci piletinu i zatim ju rastrgaj na manje komadiće koristeći dvije vilice. Pričekaj da se ohladi te ju stavi u zdjelu u koju zatim trebaš dodati majonezu i sir. Po želji možeš dodati i malo jogurta, kako bi smjesa bila 'lakša' te malo kopra.
- Dobivenom smjesom premaži kruh ili pecivo i uživaj!