Brzinski crumble sa zobenim pahuljicama i borovnicama

Shutterstock
Crumble je onaj desert koji pripremaš kad se gosti pojave bez najave ili kada te naglo uhvati želja za slatkim...
Vidi originalni članak

U crumble možeš ukomponirati brojno voće, ovisno o sezoni i preferencijama. Primjerice, mi smo zimi skloniji verziji s jabukom i cimetom, dok nam ljeti daleko bolje odgovaraju kiselkastije opcije s bobičastim voćem i sokom citrusa. Ovog ti puta prenosimo recept za crumble od zobenih pahuljica s borovnicama, koji će izvrsno pristajati uz lagano tučeno vrhnje ili sladoled od vanilije. Priprema će ti oduzeti 10-ak minuta, a ostatak će posla odraditi pećnica. U slast!

 

kiwi go crazy Galette s borovnicama - za svaku priliku

 

Sastojci za nadjev: 

  • 400 g borovnica
  • 100 g šećera
  • 2 žlice brašna
  • 1-2 žlice limunovog soka
  • Prstohvat soli

Sastojci za crumble:

  • 100 g glatkog brašna
  • 50 g zobenih pahuljica
  • 100 g smeđeg šećera
  • ½ žličice ekstrakta vanilije
  • Prstohvat soli
  • 100 g maslaca

 

što čekaš? Odličan ledeni desert od borovnica iz blendera

 

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva. Namasti keramičku posudu promjera cca 25 cm. 
  2. Isprobaj borovnice pa procjeni koliko su kisele i koliko ti limunovog soka treba. Pomiješaj ih s brašnom, šećerom i soli pa ih rasporedi po dnu pripremljene posude.
  3. U omekšali maslac umiješaj smjesu brašna, zobenih pahuljica, smeđeg šećera, vanilije i soli. 
  4. Smjesu namrvi preko pripremljenih borovnica i peci sve dok se ne stvori hrskava korica. To će trajati otprilike pola sata.

Pusti da odstoji nekoliko minuta pa ga serviraj uz kuglicu sladoleda od vanilije. Dobar tek!

 

čas posla Neodoljivi muffini s borovnicama za lijeno popodne

Posjeti Gastro.hr