Recepti 23. lipnja 2020.

Neodoljivi muffini s borovnicama za lijeno popodne

Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako si željna slatkog, a ne želiš provesti nekoliko sati u kuhinji, pripremi ove brzinske muffine.

Priprema i pečenje traju otprilike pola sata, ali imaj na umu da se trebaju u potpunosti ohladiti prije serviranja.

Dobra je vijest da ih možeš čuvati nekoliko dana u zatvorenoj posudi i jesti kada se zaželiš. Ako se bojiš da ćeš doći u napast i pojesti svih 12 u istoj večeri, polovicu spremi u plastične vrećice i čuvaj u zamrzivaču do tri mjeseca. 

 

Možda vas zanima... Muffini od banane s komadićima bijele čokolade Kolumne

 

Sastojci:

  • 200 g glatkog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 veliko jaje
  • Prstohvat soli
  • 100 g šećera
  • 120 ml bademovog mlijeka
  • 60 ml suncokretovog ulja
  • 60 ml grčkog jogurta
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 50 g svježih borovnica + 2 žlice brašna

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva. Kalup za 12 muffina premaži maslacem i pospi s malo brašna.
  2. Pomiješaj brašno s praškom za pecivo i soli.
  3. Izmiksaj jaja sa šećerom pa dodaj mlijeko, ulje, grčki jogurt i ekstrakt vanilije.
  4. Ubaci brašno pa lagano promiješaj drvenom žlicom.
  5. Borovnice umiješaj u brašno, a potom u smjesu za muffine.
  6. Napuni ¾ kalupa pa na vrh dodaj još pokoju borovnicu.
  7. Peci ih pet minuta na 220 stupnjeva, a potom smanji temperaturu na 190 i peci još 15-20 minuta. Ako na čačkalici bude nekoliko mrvica, ali ne i mekano tijesto, znat ćeš da su gotovi. 
  8. Pusti da se ohlade prije serviranja. 

U slast!

 

Možda vas zanima... Čudo iz blednera: Sočni muffini od čokolade i špinata Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.