gastro postao
Ako si željna slatkog, a ne želiš provesti nekoliko sati u kuhinji, pripremi ove brzinske muffine.
Priprema i pečenje traju otprilike pola sata, ali imaj na umu da se trebaju u potpunosti ohladiti prije serviranja.
Dobra je vijest da ih možeš čuvati nekoliko dana u zatvorenoj posudi i jesti kada se zaželiš. Ako se bojiš da ćeš doći u napast i pojesti svih 12 u istoj večeri, polovicu spremi u plastične vrećice i čuvaj u zamrzivaču do tri mjeseca.
Sastojci:
- 200 g glatkog brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 1 veliko jaje
- Prstohvat soli
- 100 g šećera
- 120 ml bademovog mlijeka
- 60 ml suncokretovog ulja
- 60 ml grčkog jogurta
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 50 g svježih borovnica + 2 žlice brašna
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva. Kalup za 12 muffina premaži maslacem i pospi s malo brašna.
- Pomiješaj brašno s praškom za pecivo i soli.
- Izmiksaj jaja sa šećerom pa dodaj mlijeko, ulje, grčki jogurt i ekstrakt vanilije.
- Ubaci brašno pa lagano promiješaj drvenom žlicom.
- Borovnice umiješaj u brašno, a potom u smjesu za muffine.
- Napuni ¾ kalupa pa na vrh dodaj još pokoju borovnicu.
- Peci ih pet minuta na 220 stupnjeva, a potom smanji temperaturu na 190 i peci još 15-20 minuta. Ako na čačkalici bude nekoliko mrvica, ali ne i mekano tijesto, znat ćeš da su gotovi.
- Pusti da se ohlade prije serviranja.
U slast!