Pripremite jaja na čak osam načina

Thinkstock
Nezaobilazna jaja na oko, kajgane, frittate i složenci. Naučite kako pripremiti jaja na čak osam jednostavnih načina i maksimalno uživati u prvom obroku dana.
Vidi originalni članak

Ne postoji bolji početak dana od onog koji započinjete bogatim doručkom. Jaja su najčešće nezaobilazan dio takvih obroka pa smo stoga odlučili sastaviti mali popis jela s jajima koja će vam uljepšati početak dana.

Upravo jaje na oko naučili smo pripremati među prvim jelima. Pripremite ih s hrskavim bjelanjkom, slabije ili jače pečena, poslužena uz tostirani kruh premazan maslacem ili uz rajčicu. Jaja možete pržiti i u aromatiziranom ulju ako u njega dodate najdraže začine. Jaje će pokupiti njihove arome, a vi uživati još i više.

 

benefiti blagdana Pripreme za ponedjeljak: Složenac od uskrsnih ostataka

Obavezno isprobajte Osvježavajuća salata od avokada i jaja

 

Također, jaja na oko mogu se kombinirati s različitim dodacima. Pecite ih s rajčicama pa uživajte u slasnom shakshuku, dodajte ih grillanim gljivama ili paprikama pečenim u pećnici.

Sendvič od jaja također je sjajna ideja. Bilo da ga radite od jaja na oko pa uživate u tekućem žumanjku koji curi po cijelom sendviču i čini ga još sočnijim, bilo da između dva kruha volite upakirati kajganu ili kuhano jaje s majonezom i vrhnjem, s ovakvim sendvičem ne možete pogriješiti. Kruh premažite maslacem i lagano ga tostirajte na tavi. Dodajte povrće po želji i uživajte u sjajnom jutarnjem sendviču koji garantira uspješan dan.

Upakirajte ih u tortilje. Jaja pecite s odabranim povrćem pa ih zamotajte u tortilju uz žlicu vrhnja ili grčkog jogurta s češnjakom. Dvije tortilje s jajem i spremni ste započeti dan.

Poširana jaja sasvim su nova dimenzija pripreme ove omiljene jutarnje namirnice. Naučite kako najbolje poširati jaje pomoću naših savjeta, a zatim se upustite u ovu sasvim novu tehniku pripreme koja će vas iznenaditi. Meka unutrašnjost jaja i lagan, svileni bjelanjak pokazat će vam jednu sasvim novu dimenziju doručka. Poširano jaje poslužite u hrskavom pecivu ili na tostu s tek nešto soli i papra.

Jaja iz pećnice dobra su alternativa jajima na oko. Napunite kalup najdražim povrćem i kojom kobasicom, na vrhu razbijte jaja i pecite dok ne postanu čvrsta. Sve dobro pomiješajte i uživajte u kremastom doručku iz pećnice.

Frittatu sa šparogama jednostavno obožavamo. Koristiti možete povrće koje baš vi najviše volite pa sve upakirati u fini omotač od jaja. Recept za sjajnu frittatu potražite ovdje!

Složenci koji uključuju sve komponente dobrog doručka upakirane u jedan kalup često su naš najdraži odabir. Najbolji su način da iskoristite ostatke od dana prije, a jaja će vam odlično poslužiti za povezivanje sastojaka. Kruh, kobasica, gljive, sir i ostale šarolike kombinacije sastojaka u trenu će postati upravo savršen doručak. 

Posjeti Gastro.hr