Sjajna ideja: Upakirajte grožđe u fantastičnu savijaču

Stockfood
Iako grožđe najviše volimo u čaši, nakon što smo isprobali ovu finu štrudlu, omiljena vina dobila su slasnu konkurenciju.
Vidi originalni članak

Jednostavna i brza savijača na vaš će stol donijeti divne okuse osvježavajućeg voća.

 

Ovo morate probati: Pečeno grožđe koje očarava

 

Koristite li domaće grožđe, začinite ga tek minimalno kako bi do izražaja došla prirodna slatkoća i raskoš crnih bobica. Želite li pak dodatno začiniti kombinaciju, spajajte grožđe s drugim voćem prema želji, a možete upotrijebiti i grožđice, koje pomiješajte sa svježim sirom ili pak ih umočite u omiljeni alkoholni napitak.

 

 

Potrebno vam je

  • 10 listova tijesta za savijače
  • 150 g maslaca
  • 100 g krušnih mrvica
  • 1500 g crnog grožđa
  • 150 g šećera
  • 10 g vanilin šećera
  • šećer, u prahu

Priprema:

  1. Na listove savijače (dva po jednoj savijači) ili na tanko razvučeno tijesto razdijelite popržene krušne mrvice.
  2. Oprane bobice grožđa rasporedite u jednu traku preko tijesta i pošećerite.
  3. Tijesto savijte, stavite u lim i premažite rastopljenim margarinom pa ispecite na 200°C oko 40 minuta.

U slast!

Posjeti Gastro.hr