Grožđe obožavamo u svim oblicima, volimo ga zobati svježe, ponekad ga ubacimo u jogurt kolač ili štrudlu, a najdraži oblik grožđa nam je - vino! Odnosno, bilo je dok nismo probali ubaciti grožđe u pećnicu!
Pečeno grožđe možeš jesti čim ga izvadiš iz pećnice (naravno, treba ipak pričekati da se malo ohladi), možeš ga napraviti u slatkoj ili slanoj verziji, ali i kasnije koristiti za brojna slana i slatka jela.
Pečeno grožđe - uz meso, ali i u desertima
Pečeno grožđe obogatit će brojne umake s mesom, super je dodatak osvježavajućim ljetnim salatama, a odlično je i na bruschettama s krem sirom.
Pečeno grožđe super se slaže s brojnim svježim začinskim biljem poput timijana ili ružmarina, a možeš mu dodati malo meda, cimeta i/ili korice citrusa i poslužiti s mascarpone sirom kao jednostavan desert. Ili ga poslužiti na torti od sira... Što kažeš na tu ideju?
Donosimo odličan jednostavan recept koji je odlična osnova za tvoje slane i slatke kreacije. Daj mašti na volju - dodaj aceto balsamico, timijan i drugo začinsko bilje, malo smeđeg šećera i cimeta... Slasnih kombinacija je barem milijun!
Isprobaj i ove recepte s grožđem...