08. studenoga 2016.

Ovo morate probati: Pečeno grožđe koje očarava

grožđe
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Vino obožavamo, kolači od grožđa su rijetkost, a da bi u grožđu uživali barem malo više, odlučili smo ga ubaciti u pećnicu.

Imate li još uvijek kakvu zalihu skrivenog grožđa, svakako ga probajte ubaciti u pećnicu pa uživati u sjajnim sokovima koji će vas potpuno oduševiti.

Najprije ih okupajte u kiselini, to može biti ocat, bijelo ili crno vino, limunov ili domaći sok od jabuke. Ocijedite, dodajte začine po želji i ubacite ih u pećnicu na 200 stupnjeva na samo pet minuta.

Toplina će ih učiniti sočnima i daleko zanimljivijima, a vi ćete uživati u nezapamćeno dobrim okusima. Tako pripremljeno grožđe možete poslužiti uz jogurt, kakav kolač, sladoled ili kesten pire. Odlično će se složiti i s raznim tortama od sira.

Grožđe u pećnici nemojte držati predugo kako se ne bi osušilo, a od sočnog ploda vam ostala samo opna.

Ostatak grožđa možete zamrznuti pa ga, po potrebi, ubacivati u čašu vina kada dodatno poželite začiniti situaciju.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.