Imate li još uvijek kakvu zalihu skrivenog grožđa, svakako ga probajte ubaciti u pećnicu pa uživati u sjajnim sokovima koji će vas potpuno oduševiti.
Najprije ih okupajte u kiselini, to može biti ocat, bijelo ili crno vino, limunov ili domaći sok od jabuke. Ocijedite, dodajte začine po želji i ubacite ih u pećnicu na 200 stupnjeva na samo pet minuta.
Toplina će ih učiniti sočnima i daleko zanimljivijima, a vi ćete uživati u nezapamćeno dobrim okusima. Tako pripremljeno grožđe možete poslužiti uz jogurt, kakav kolač, sladoled ili kesten pire. Odlično će se složiti i s raznim tortama od sira.
Grožđe u pećnici nemojte držati predugo kako se ne bi osušilo, a od sočnog ploda vam ostala samo opna.
Ostatak grožđa možete zamrznuti pa ga, po potrebi, ubacivati u čašu vina kada dodatno poželite začiniti situaciju.