gastro postao
Iako grožđe najviše volimo u čaši, nakon što smo isprobali ovu finu štrudlu, omiljena vina dobila su slasnu konkurenciju.
Jednostavna i brza savijača na vaš će stol donijeti divne okuse osvježavajućeg voća.
Koristite li domaće grožđe, začinite ga tek minimalno kako bi do izražaja došla prirodna slatkoća i raskoš crnih bobica. Želite li pak dodatno začiniti kombinaciju, spajajte grožđe s drugim voćem prema želji, a možete upotrijebiti i grožđice, koje pomiješajte sa svježim sirom ili pak ih umočite u omiljeni alkoholni napitak.
Potrebno vam je
- 10 listova tijesta za savijače
- 150 g maslaca
- 100 g krušnih mrvica
- 1500 g crnog grožđa
- 150 g šećera
- 10 g vanilin šećera
- šećer, u prahu
Priprema:
- Na listove savijače (dva po jednoj savijači) ili na tanko razvučeno tijesto razdijelite popržene krušne mrvice.
- Oprane bobice grožđa rasporedite u jednu traku preko tijesta i pošećerite.
- Tijesto savijte, stavite u lim i premažite rastopljenim margarinom pa ispecite na 200°C oko 40 minuta.
U slast!