Hrskava i slasna lisnata pita s gljivama i krumpirom

Getty Images
Voliš li krumpirušu, ova će te pita naprosto oduševiti!
Vidi originalni članak

Hrskavo lisnato tijesto, krumpir i šampinjoni idealna su kombinacija kada je u pitanju brzinski ručak. Umjesto lisnatog, koristiti možeš i kore za savijače, no njih je dobro sa svih strana premazati otopljenim maslacem. Kombinaciji možeš dodati i blanširani špinat ili blitvu, pa čak i tikvice. Odlična ideja bit će umak na bazi kiselog vrhnja ili jogurta koji možeš poslužiti uz ovu slasnu pitu.

 

 

Sastojci:

  • 500 g lisnatog tijesta
  • 5 krumpira 
  • 1 luk
  • 250 g šampinjona
  • 1 pakiranje lisnatog tijesta
  • sol, papar
  • jaje ili maslac za premazivanje

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 250 stupnjeva.
  2. Operi i oguli krumpire, nasjeckaj ih na kockice i skuhaj. Krumpir nemoj skuhati do kraja, neka ostane malo tvrd.
  3. Gljive nasjeckaj i lagano ih zaprži na maslacu ili maslinovom ulju. Dodati možeš i luk, no ovaj dio možete i preskoči.
  4. Tijesto razvuci pa po cijeloj površini rasporedi krumpir i gljive. 
  5. Zarolaj, premaži maslacem ili jajem i peci oko 20 minuta.
  6. Posluži toplo!

U slast!

omiljeni hrskavi zalogaj Najbolji burek s mesom od gotovih kora Sweety&Spicy Šumski burek od vrganja, špeka i poriluka

 

Posjeti Gastro.hr