Recepti 3706 prikaza 24. svibnja 2019.

Hrskava i slasna lisnata pita s gljivama i krumpirom

Getty Images

Powered by:

Volite li krumpirušu, ova će vas pita naprosto oduševiti!

Hrskavo lisnato tijesto, krumpir i šampinjoni idealna su kombinacija kada je u pitanju brzinski ručak. Umjesto lisnatog, koristiti možete i kore za savijače, no njih je dobro sa svih strana premazati otopljenim maslacem.

 

Možda vas zanima... Faširanci u lisnatom tijestu - novi omiljeni brzi zalogaji Recepti

 

Kombinaciji možete dodati i blanširani špinat ili blitvu, pa čak i tikvice. Odlična ideja bit će umak na bazi kiselog vrhnja ili jogurta koji možete poslužiti uz ovu slasnu pitu.

 

Možda vas zanima... Pletenica od lisnatog tijesta s čokoladnim namazom Recepti

 

 | Author: Getty Images Getty Images

Potrebno vam je:

  • 500 g lisnatog tijesta
  • 5 krumpira 
  • 1 luk
  • 250 g šampinjona
  • 1 pakiranje lisnatog tijesta
  • sol, papar
  • jaje ili maslac za premazivanje

Postupak pripreme:

  1. Zagrijte pećnicu na 250°c. 
  2. Operite i ogulite krumpire, nasjeckajte ih na kockice i skuhajte. Krumpir nemojte skuhati do kraja, neka ostane malo tvrd.
  3. Gljive nasjeckajte i lagano ih zapržite na maslacu ili maslinovom ulju. Dodati možete i luk, no ovaj dio možete i preskočiti.
  4. Tijesto razvucite pa po cijeloj površini rasporedite krumpir i gljive. 
  5. Zarolajte, premažite maslacem ili jajem i pecite oko 20 minuta.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.