gastro postao
Voliš li krumpirušu, ova će te pita naprosto oduševiti!
Hrskavo lisnato tijesto, krumpir i šampinjoni idealna su kombinacija kada je u pitanju brzinski ručak. Umjesto lisnatog, koristiti možeš i kore za savijače, no njih je dobro sa svih strana premazati otopljenim maslacem. Kombinaciji možeš dodati i blanširani špinat ili blitvu, pa čak i tikvice. Odlična ideja bit će umak na bazi kiselog vrhnja ili jogurta koji možeš poslužiti uz ovu slasnu pitu.
Sastojci:
- 500 g lisnatog tijesta
- 5 krumpira
- 1 luk
- 250 g šampinjona
- 1 pakiranje lisnatog tijesta
- sol, papar
- jaje ili maslac za premazivanje
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 250 stupnjeva.
- Operi i oguli krumpire, nasjeckaj ih na kockice i skuhaj. Krumpir nemoj skuhati do kraja, neka ostane malo tvrd.
- Gljive nasjeckaj i lagano ih zaprži na maslacu ili maslinovom ulju. Dodati možeš i luk, no ovaj dio možete i preskoči.
- Tijesto razvuci pa po cijeloj površini rasporedi krumpir i gljive.
- Zarolaj, premaži maslacem ili jajem i peci oko 20 minuta.
- Posluži toplo!
U slast!