Recepti 20. rujna 2020.

Hrskava i slasna lisnata pita s gljivama i krumpirom

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Voliš li krumpirušu, ova će te pita naprosto oduševiti!

Hrskavo lisnato tijesto, krumpir i šampinjoni idealna su kombinacija kada je u pitanju brzinski ručak. Umjesto lisnatog, koristiti možeš i kore za savijače, no njih je dobro sa svih strana premazati otopljenim maslacem.

 

 

Možda vas zanima... Brza štrudla sa šljivama idealan je ljetni recept Kolumne

 

Kombinaciji možeš dodati i blanširani špinat ili blitvu, pa čak i tikvice. Odlična ideja bit će umak na bazi kiselog vrhnja ili jogurta koji možeš poslužiti uz ovu slasnu pitu.

 

 | Author: Getty Images Getty Images

Sastojci:

  • 500 g lisnatog tijesta
  • 5 krumpira 
  • 1 luk
  • 250 g šampinjona
  • 1 pakiranje lisnatog tijesta
  • sol, papar
  • jaje ili maslac za premazivanje

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 250 stupnjeva.
  2. Operi i oguli krumpire, nasjeckaj ih na kockice i skuhaj. Krumpir nemoj skuhati do kraja, neka ostane malo tvrd.
  3. Gljive nasjeckaj i lagano ih zaprži na maslacu ili maslinovom ulju. Dodati možeš i luk, no ovaj dio možete i preskoči.
  4. Tijesto razvuci pa po cijeloj površini rasporedi krumpir i gljive. 
  5. Zarolaj, premaži maslacem ili jajem i peci oko 20 minuta.
  6. Posluži toplo!

U slast!

 

Možda vas zanima... Mrvljena pita s jabukama i džemom od maline Recepti Možda vas zanima... Brza hrskava pita sa svježim sirom, fetom i špinatom Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.