Slano i slatko: Svinjski medaljoni s marmeladom od luka

Thinkstock
Riječ je o receptu poznatog chefa Massima Botture koji je vrlo jednostavan za pripremiti
Vidi originalni članak

Sočni svinjski medaljoni još su ukusniji posluženi s slatkastom marmeladom od luka kuhanom s maslacem i šećerom.

Svinjski medaljoni idealan su komad mesa za pripremu mekanih odrezaka s pancetom. Posluženi sa slatkom marmeladom od luka i umakom od aceta toliko su fini da ćete se odmah zaljubiti u ovo jelo.

 

Za prste polizati Pečena svinjetina s kestenima i slaninom

 

Potrebno vam je:

  • 2 luka
  • 6 žlica maslaca
  • oko 60 g šećera
  • crveno vino
  • ocat
  • sol i papar
  • 8 svinjskih medaljona
  • ružmarin
  • 8 kriški pancete
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 8 režnja češnjaka
  • 50 ml balzamičnog octa
  • 1 1/2 šalice temeljca

 

Nove kombinacije Hrskavi pohanci: kako najbolje pripremiti piletinu, a kako svinjetinu

 

Priprema:

  1. U tavi skuhajte luk na laganoj temperaturi i karamelizirajte s maslacem i šećerom oko 30 minuta. Dodajte crvenog vina, ocat i kuhajte dok se ne zgusne oko 8 minuta. Posolite
  2. Začinite svinjetinu sa soli, paprom i ružmarinom. Stavite komad pancete na svaki medaljon i zavežite užetom. U tavi zagrijte ulje i luk. Dodajte svinjetinu okrenutu na stranu gdje je panceta i kuhajte na jačoj temperaturi dok ne posmeđi, oko 3 minute. Okrenite medaljone, smanjite temperaturu i kuhajte oko 3 minute. Stavite na tanjur i pokrijte folijom.
  3. U tavu dodajte crvenog vina i balzamičnog octa i kuhajte kratko na najjače dok se ne reducira. Dodajte temeljac i kuhajte oko 5 minuta na laganoj vatru. Poslužite s marmeladom od luka i umakom od vina. 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr