Slasna domaća peciva s parmezanom i češnjakom

GETTY IMAGES Mekana peciva s češnjakom
Svaki griz je čisti užitak! Pripremi ova slasna peciva s parmezanom i češnjakom!
Vidi originalni članak

Oko ovih aromatičnih peciva zapravo nema puno posla, no tijesto ipak treba odstajati kako bi bilo pahuljasto i mekano. Preporučujemo da ga umijesiš odmah i pustiš da vrijeme i kvasac odrade svoju magiju. 

Premaži peciva mješavinom češnjaka i maslaca, pospi s malo parmezana i uživaj u divnom okusu i mirisu.

 

SRETNI BLAGDANI! Od viška kuhanih jaja napravi sjajne sendviče

 

Domaća peciva s parmezanom i češnjakom

Sastojci:

  • 500 g polubijelog brašna
  • 1 žličica šećera
  • 1 omot kvasca u prahu (7 g)
  • 2 žličice soli
  • 350 ml tople vode
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 100 g maslaca
  • 6 režnjeva češnjaka
  • svježi peršin
  • 1 žličica soli
  • 30 g  naribanog parmezana

Postupak:

  1. U posudu dodaj brašno, kvasac, šećer i sol. Lagano pomiješaj i postepeno dodaj toplu vodu i dvije žlice maslinovog ulja. Miksaj lagano s nastavcima za tijesto. Kad se formira kugla, ugasi mikser.
  2. Premaži čistu posudu s dvije žlice maslinovog ulja, prebaci tijesto, pokrij ga krpom i pusti da se diže 90 minuta. Trebalo bi se udvostručiti. 
  3. Kad se digne, prebaci tijesto na pobrašnjenu podlogu i podijeli u dva jednaka dijela. Oba omotaj plastičnom folijom i pusti ih da odmore još 15-ak minuta.
  4. Svaki dio tijesta pobrašni i nareži oštrim nožem na osam jednakih dijelova i formiraj kuglice.
  5. Svaku kuglicu razvaljaj poput užeta i zaveži čvor. 
  6. Posloži tijesto na papir za pečenje s većim razmakom, pokrij i pusti da odmara još pola sata.
  7. Peci u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva otprilike 20 minuta. 
  8. Otopi maslac, dodaj zgnječeni češnjak pa ga kratko preprži na tavici. Premaži gotova peciva, posoli, pospi parmezanom i nasjeckanim svježim peršinom. 

 

benefiti blagdana Pripreme za ponedjeljak: Složenac od uskrsnih ostataka

 

Posjeti Gastro.hr