Slasna katsu piletina uistinu se lako priprema

Shutterstock Katsu piletina ulitamtivno je japansko jelo za utjehu
Katsu piletina ultimativna je japanska hrana za utjehu, jednostavno se priprema i izuzetno je hrskava. Ali samo ako pažljivo slijediš upute znalaca...
Vidi originalni članak

Onaj tko nikada nije probao katsu piletinu, ne zna što propušta. Ova ultimativna japanska hrana za utjehu jako je sočna i hrskava, poput svakog dobrog pohanca, a tajna ovog slasnog jela, osim u načinu pohanja, leži i u domaćem tonkatsu umaku koji uopće nije teško napraviti.

 

Kineska kuhinja Iz woka: sočna piletina s povrćem u umaku od meda

 

Donosimo ti nekoliko korisnih savjeta majstora katsu piletine, ali i recept koji će postati pravi hit u tvojoj kuhinji.

  • Za katsu piletinu obično se koriste pileća prsa, no otkošteni zabatak puno je bolji izbor – sočniji je i prepun okusa
  • Ako je ikako moguće, za pohanje koristi panko mrvice, a ne sitnije krušne mrvice od suhog kruha kakve mi obično koristimo u kućanstvu
  • Ako nisi ljubitelj piletine, a draga ti je svinjetina, probaj ovo jelo napraviti s tom vrstom mesa. Jamčimo, bit će jako ukusno
  • Za vrhunske rezultate temperatura ulja za prženje mora biti 180 stupnjeva! Prži jedan po jedan komad piletine, svaki 2 do 3 minute
  • Posluži odmah nakon prženja. Uobičajeni prilozi su riža, azijska tjestenina ili azijska hrskava coleslaw salata. No, odlično ide i uz pommes frites

Katsu piletina

Sastojci:

  • 2 žlice kečapa
  • 4 žličice worcestershire umaka
  • 2 žličice smeđeg šećera
  • 3 žličice oyster umaka
  • 1 žličica senfa
  • 4 otkoštena zabatka
  • sol, papar
  • ½ šalice glatkog brašna
  • 1 veće jaja, na sobnoj temperaturi, lagano izmućeno
  • 1 šalica panko mrvica
  • 1 i ½ šalice ulja za prženje
  • sjemenke sezama, za serviranje

 

Nove kombinacije Hrskavi pohanci: kako najbolje pripremiti piletinu, a kako svinjetinu

 

Postupak:

  1. Napravi tonkatsu umak – dobro izmiješaj kečap, worcestershire umak, smeđi šećer, oyster umak i senf.
  2. Meso posoli i popapri s obje strane, potom uvaljaj u brašno i otresi višak brašna. Uvaljaj u jaja i pusti da se iscijedi višak. Potom uvaljaj u panko mrvice pa otresi višak mrvica.
  3. Zagrij ulje na 180 stupnjeva, prži jedan po jedan komad mesa dvije do tri minute. Nakon prženja stavi na papirnati ubrus kako bi se ocijedio višak masnoće. Posluži vruće uz tonkatsu umak i željene priloge.

 

za ručak Genijalan recept za pohanu piletinu - bez pohanja

 

Posjeti Gastro.hr