Onaj tko nikada nije probao katsu piletinu, ne zna što propušta. Ova ultimativna japanska hrana za utjehu, katsu piletina, jako je sočna i hrskava, poput svakog dobrog pohanca, a tajna ovog slasnog jela, osim u načinu pohanja, leži i u domaćem tonkatsu umaku koji uopće nije teško napraviti.
Najbolji savjeti majstora katsu piletine
Donosimo ti nekoliko korisnih savjeta majstora katsu piletine, ali i recept koji će postati pravi hit u tvojoj kuhinji.
- Za katsu piletinu obično se koriste pileća prsa, no otkošteni zabatak puno je bolji izbor – sočniji je i prepun okusa
- Ako je ikako moguće, za pohanje koristi panko mrvice, a ne sitnije krušne mrvice od suhog kruha kakve mi obično koristimo u kućanstvu
- Ako ti nije draga piletina, a draga ti je svinjetina, probaj ovo jelo napraviti s tom vrstom mesa. Jamčimo, bit će jako ukusno
- Za vrhunske rezultate temperatura ulja za prženje mora biti 180 stupnjeva! Prži jedan po jedan komad piletine, svaki 2 do 3 minute
- Posluži odmah nakon prženja. Uobičajeni prilozi su riža, azijska tjestenina ili azijska hrskava coleslaw salata. No, odlično ide i uz pommes frites
Uz korištenje panko mrvica, za iznimnu hrskavost ovog jela ključna je i upotreba panko mrvica za pohanje
Još malo dobrih savjeta za najfinije domaće pohance...