Recepti Piletina 27. listopada 2024.

Slasna katsu piletina - neodoljivi azijski pohanci

Piletina
15 MIN
15 MIN
4
SREDNJE
riža, japan, katsu piletina
Katsu piletina najbolja je s rižom
foto: Anna Jakutajc Wojtalik/Unsplash
Katsu piletina ultimativna je japanska hrana za utjehu, jednostavno se priprema i izuzetno je hrskava. Ali samo ako pažljivo slijediš upute znalaca...

Onaj tko nikada nije probao katsu piletinu, ne zna što propušta. Ova ultimativna japanska hrana za utjehu, katsu piletina, jako je sočna i hrskava, poput svakog dobrog pohanca, a tajna ovog slasnog jela, osim u načinu pohanja, leži i u domaćem tonkatsu umaku koji uopće nije teško napraviti.

piletina iz woka Možda vas zanima... RUČAK ZA 5! Sočna piletina iz woka s povrćem Recepti

Najbolji savjeti majstora katsu piletine

Donosimo ti nekoliko korisnih savjeta majstora katsu piletine, ali i recept koji će postati pravi hit u tvojoj kuhinji.

  • Za katsu piletinu obično se koriste pileća prsa, no otkošteni zabatak puno je bolji izbor – sočniji je i prepun okusa
  • Ako je ikako moguće, za pohanje koristi panko mrvice, a ne sitnije krušne mrvice od suhog kruha kakve mi obično koristimo u kućanstvu
  • Ako ti nije draga piletina, a draga ti je svinjetina, probaj ovo jelo napraviti s tom vrstom mesa. Jamčimo, bit će jako ukusno
  • Za vrhunske rezultate temperatura ulja za prženje mora biti 180 stupnjeva! Prži jedan po jedan komad piletine, svaki 2 do 3 minute
  • Posluži odmah nakon prženja. Uobičajeni prilozi su riža, azijska tjestenina ili azijska hrskava coleslaw salata. No, odlično ide i uz pommes frites

 | Author: Thinkstock Uz korištenje panko mrvica, za iznimnu hrskavost ovog jela ključna je i upotreba panko mrvica za pohanje foto: Thinkstock

Ne gasi ekran dok kuham

Katsu piletina
15 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Kečap 2 žlica
  • Worcestershire umak 4 žličica
  • Smeđi šećer 2 žličica
  • Oyster umak 3 žličica
  • Senf 1 žličica
  • Pileći zabatak - otkošteni 4 kom
  • Sol
  • Svježe mljeveni crni papar
  • Glatko brašno 0,50 šalica
  • Jaje 1 kom
  • Panko mrvice 1 šalica
  • Suncokretovo ulje 1,50 šalica
  • Sjemenke sezama
Postupak
  1. Napravi tonkatsu umak – dobro izmiješaj kečap, worcestershire umak, smeđi šećer, oyster umak i senf.


  2. Meso posoli i popapri s obje strane, potom uvaljaj u brašno i otresi višak brašna. Uvaljaj u jaja i pusti da se iscijedi višak. Potom uvaljaj u panko mrvice pa otresi višak mrvica.


  3. Zagrij ulje na 180 stupnjeva, prži jedan po jedan komad mesa dvije do tri minute. Nakon prženja stavi na papirnati ubrus kako bi se ocijedio višak masnoće. Posluži vruće uz tonkatsu umak i željene priloge.


Još malo dobrih savjeta za najfinije domaće pohance...

pohanje, pohano meso, bečki odrezak, pohana svinjetina Možda vas zanima... SAVRŠENI POHANCI Super savjeti za piletinu i svinjetinu Špajza Pohana piletina Možda vas zanima... Genijalan recept za pohanu piletinu - bez pohanja Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.