Katsu piletina ultimativna je japanska hrana za utjehu, jednostavno se priprema i izuzetno je hrskava. Ali samo ako pažljivo slijediš upute znalaca...
Onaj tko nikada nije probao katsu piletinu, ne zna što propušta. Ova ultimativna japanska hrana za utjehu, katsu piletina, jako je sočna i hrskava, poput svakog dobrog pohanca, a tajna ovog slasnog jela, osim u načinu pohanja, leži i u domaćem tonkatsu umaku koji uopće nije teško napraviti.
Najbolji savjeti majstora katsu piletine
Donosimo ti nekoliko korisnih savjeta majstora katsu piletine, ali i recept koji će postati pravi hit u tvojoj kuhinji.
- Za katsu piletinu obično se koriste pileća prsa, no otkošteni zabatak puno je bolji izbor – sočniji je i prepun okusa
- Ako je ikako moguće, za pohanje koristi panko mrvice, a ne sitnije krušne mrvice od suhog kruha kakve mi obično koristimo u kućanstvu
- Ako ti nije draga piletina, a draga ti je svinjetina, probaj ovo jelo napraviti s tom vrstom mesa. Jamčimo, bit će jako ukusno
- Za vrhunske rezultate temperatura ulja za prženje mora biti 180 stupnjeva! Prži jedan po jedan komad piletine, svaki 2 do 3 minute
- Posluži odmah nakon prženja. Uobičajeni prilozi su riža, azijska tjestenina ili azijska hrskava coleslaw salata. No, odlično ide i uz pommes frites
Još malo dobrih savjeta za najfinije domaće pohance...