Slasna piletina u umaku od limuna, češnjaka i maslaca

Thinkstock Pileći zabatci - sočni i puni okusa
Za ručak se počasti slasnim jelom, a naš današnji izbor je piletina u umaku od limuna, češnjaka i maslaca
Vidi originalni članak

Ovu ćeš sočnu piletinu pripremiti za samo pola sata, a za to kratko vrijeme stigneš napraviti i prilog i brzinsku salatu. Predlažemo da zabatke poslužiš uz rižu, ali imaj na umu da će se dobro složiti i s pečenim krumpirom i širokim rezancima. 

 

Začinjeno s ljubavlju Curry juha od buče s piletinom - novo ruho poznatih okusa

 

Piletina u umaku od limuna, češnjaka i maslaca

Sastojci:

  • 5 pilećih zabataka
  • ½ žličice papra
  • 50 g maslaca
  • 100 ml pilećeg temeljca
  • 2 češnja češnjaka
  • sok jednog limuna
  • sol

Postupak:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. 
  2. Začini piletinu paprom i soli i peci na papiru za pečenje pola sata. Posljednjih pet minuta pojačaj temperaturu na 200 stupnjeva kako bi korica postala hrskava.
  3. U tavici rastopi maslac i nekoliko minuta miješaj, sve dok ne poprimi smećkastu boju. Ulij temeljac, dodaj nasjeckani češnjak i sok jednog limuna. Po želji ubaci i nekoliko kriški limuna.
  4. Ubaci piletinu i pusti da krčka nekoliko minuta.

 

Evo kako! Cezar pizza - slasno jelo od ostataka piletine

 

Posjeti Gastro.hr