Za ručak se počasti slasnim jelom, a naš današnji izbor je piletina u umaku od limuna, češnjaka i maslaca
Ova se sočna piletina u umaku od limuna, češnjaka i maslaca priprema za samo pola sata, a za to kratko vrijeme stigneš napraviti i prilog i brzinsku salatu. Predlažemo da zabatke poslužiš uz rižu, ali imaj na umu da će se dobro složiti i s pečenim krumpirom i širokim rezancima.
Limun je ključni sastojak ovog jela
foto: Margaret Jaszowska/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Piletina u umaku od limuna, češnjaka i maslaca
15 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
5
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Pileći zabatak
5
kom
Papar
0,50
žličica
Sol
1
žličica
Maslac
50
g
Pileći temeljac
100
ml
Češnjak
2
režanj
Sok od limuna
1
kom
Postupak
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
Piletinu posoli i popapri i peci na papiru za pečenje pola sata. Posljednjih 5 minuta pojačaj temperaturu na 200 stupnjeva kako bi korica postala hrskava.
U tavici rastopi maslac i nekoliko minuta miješaj, sve dok ne poprimi smećkastu boju. Ulij temeljac, dodaj nasjeckani češnjak i sok jednog limuna. Po želji ubaci i nekoliko kriški limuna.
Ubaci piletinu i pusti da krčka nekoliko minuta.
Isprobaj i ova sjajna jela od svima omiljene piletine...