gastro postao
Za ručak se počasti slasnim jelom, a naš današnji izbor je piletina u umaku od limuna, češnjaka i maslaca
Ovu ćeš sočnu piletinu pripremiti za samo pola sata, a za to kratko vrijeme stigneš napraviti i prilog i brzinsku salatu. Predlažemo da zabatke poslužiš uz rižu, ali imaj na umu da će se dobro složiti i s pečenim krumpirom i širokim rezancima.
Piletina u umaku od limuna, češnjaka i maslaca
Sastojci:
- 5 pilećih zabataka
- ½ žličice papra
- 50 g maslaca
- 100 ml pilećeg temeljca
- 2 češnja češnjaka
- sok jednog limuna
- sol
Postupak:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
- Začini piletinu paprom i soli i peci na papiru za pečenje pola sata. Posljednjih pet minuta pojačaj temperaturu na 200 stupnjeva kako bi korica postala hrskava.
- U tavici rastopi maslac i nekoliko minuta miješaj, sve dok ne poprimi smećkastu boju. Ulij temeljac, dodaj nasjeckani češnjak i sok jednog limuna. Po želji ubaci i nekoliko kriški limuna.
- Ubaci piletinu i pusti da krčka nekoliko minuta.