Tortilje od ostataka piletine, avokada i špinata

SHUTTERSTOCK Tortilje s ostacima piletine, avaokadom i špinatom
Brzinski ručak u koji ćeš se zaljubiti na prvi zalogaj - wrap s piletinom, avokadom i špinatom. Naravno, za ovo brzo, fino i jednostavno jelo možeš iskoristiti i ostatke puretine, govedine ili svinjetine
Vidi originalni članak

Tortilje su zdrav i hranjiv obrok, veoma jednostavan za pripremu. Iako potječu iz meksičke kuhinje, prilikom izbora namirnica slobodno biraj one koje su ti dostupne i koje obično koristiš u pripremi omiljenih jela. Odličan su način da iskoristiš ostatke piletine ili nekog drugog mesa od prethodnog dana.

Tortilje su idealna opcija za brzinski ručak ili međuobrok koji možeš ponijeti i na posao! Ukusne su na sve načine, stoga sastojke kombiniraj po svojim željama, a mi ti danas predlažemo kombinaciju avokada, špinata i piletine.

 

jednostavnije ne može Ništa nije brže i ukusnije od pizze s tortiljom

 

Tortilje od ostataka piletine (ili puretine), avokada i špinata

Sastojci:

  • 1/2 zrelog avokada
  • 1 žličica limunovog soka
  • sol i papar
  • 2 tortilje
  • 100 g narezanih pečenih pilećih (ili purećih)
  • prsa
  • 4 kriške rajčice
  • 250 g blanširanog špinata

Postupak:

  1. U posudu stavi avokado, limunov sok i sol i papar te sve sastojke zgnječi vilicom dok ne dobiješ glatku smjesu.
  2. Tortilje stavi na radnu plohu te svaku premaži namazom od avokada. Potom posloži piletinu, rajčice i špinat pa dodatno začini po želji.
  3. Zamotaj ih i prepolovi te serviraj. Ukoliko ih planiraš ponijeti sa sobom, dobro ih zamotaj u plastičnu foliju kako bi ostale svježe i ukusne.

 

dobro jutro, dobar tek! Wrap od jaja - jednostavan i hranjiv doručak

nema bacanja! Evo što možeš napraviti s otvorenim pakiranjem tortilja

 

Posjeti Gastro.hr