Fini čokoladni keksići s kajenskim paprom

Thinkstock
Na kajenski papar često nailazimo u receptima za slastice upravo zato što se savršeno sljubljuje s čokoladom...
Vidi originalni članak

Nakon recepata za „ljuti“ mousse s tamnom čokoladom i meksičku verziju vruće čokolade, danas ti donosimo i recept za keksiće s kajenskim paprom. Od ovih sastojaka dobit ćeš otprilike 25 hrskavih keksića.

 

garantirani uspjeh Izvrstan recept za klasične keksiće s čokoladom

 

Sastojci:

  • 350 g brašna
  • 220 g maslaca
  • 300 g šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • ½ žličice soli
  • 2 velika jaja
  • 3 žličice praška za pecivo
  • 60 g kakaa
  • 1 žličica cimeta
  • ½ žličice kajenskog papra
  • 200 g čokolade

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva. Pripremi dva lima i obloži ih papirom za pečenje.
  2. Izmiksaj maslac, 300 g šećera, sol i ekstrakt vanilije. Kad smjesa postane svjetlija i kremasta, dodaj jedno po jedno jaje i nastavi miksati.
  3. Zatim dodaj kakao, polovicu žličice cimeta i kajenski papar. Miksaj dok se ne sjedini.
  4. Na kraju dodaj brašno i prašak za pecivo i nastavi miješati drvenom žlicom. 
  5. Preostalu polovicu žličice cimeta pomiješaj s 50 g šećera. Oblikuj kuglice tijesta i umoči svaku u šećer, a zatim ih prebaci na lim za pečenje.
  6. Peci otprilike deset minuta, sve dok rubovi keksića polako ne popucaju.

 

vrijedi isprobati (Ne)tipični keksići s čokoladom i tikvicama

 

Pričekaj desetak minuta prije no što navališ. Želimo ti ugodan ostatak dana!

 

Posjeti Gastro.hr