Kruh od jabuke i cimeta osvojit će te okusom i mirisom

Shutterstock
Brzinski pripremi, strpljivo pričekaj da se ohladi pa serviraj uz šalicu čaja s medom!
Vidi originalni članak

Ovaj slatki kruh, ukusan i mekan, preliven izvanrednim umakom od jabuka, osim fantastičnim okusom oduševit će te i činjenicom da će nakon njegove pripreme tvoja kuhinja mirisati kao nikada prije.

 

popravlja dan Pohani kruh s jagodama i neodoljivim punjenjem

 

Iako za njegovu pripremu možeš koristiti i kupovni umak od jabuke, onaj domaći ipak je bolja opcija, a recept za njegovu pripremu potražiti možeš ovdje. Kao topli doručak ili popodnevni desert, ovaj kruh poslužiti možeš sam ili uz dodatak drugog umaka ili kuglice sladoleda. U njemu će uživati i najmlađi i najstariji u obitelji!

Sastojci za kruh:

  • 250 g brašna
  • 156 g zobenih pahuljica
  • 1/4 žličice soli
  • 2 žličice cimeta
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 200 g šećera
  • 180 ml suncokretovog ulja
  • 2 jaja 
  • 120 g grčkog jogurta
  • 230 ml umaka od jabuka
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije

Sastojci za preljev:

  • 120 g šećera u prahu
  • 60 ml umaka od jabuka

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva i namasti lim za pečenje ili kalup za kruh. 
  2. U velikoj zdjeli pomiješaj brašno, zob, sol, cimet i prašak za pecivo. Stavi na stranu.
  3. U drugoj posudi pomiješaj šećer, ulje, jaja, jogurt, umak od jabuke i vaniliju, a zatim ručno umiješaj u suhe sastojke i miješaj kako bi se sve sjedinilo.
  4. Dobiveno tijesto ulij u kalup i peci 45 do 50 minuta, ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista.
  5. Izvadi iz pećnice i ostavi sa strane. Umuti zatim šećer u prahu i umak od jabuka. Po želji, dodaj još šećera u prahu ako želiš da dobivena glazura bude gušća.
  6. Kad se kruh malo ohladio, prelij glazuru po njemu. Pričekaj dok se ne ohladi. 

U slast!

 

bez brašna i jaja! Kruh od banane iz blendera, od samo 4 sastojka doručak iz čaše Jagoda, banana i jabuka - savršen spoj za smoothie finooo!!! Danas doručkujemo čokoladni kruh!

Posjeti Gastro.hr