Danas kuhamo: Brzi mesni uštipci s parmezanom

Getty Images
Mesne uštipke možete pržiti u ulju ili završiti u pećnici, a zatim ih poslužiti kao finger food ili dio bogatog sendviča.
Vidi originalni članak

Idealno se slažu uz svaku vrstu priloga, ali i uz svaki dio dana. Uštipke možete poslužiti uz pire krumpir, rižu ili tjesteninu, pečeni krumpir ili drugo povrće, u pecivu ili kao finger food za druženje s najdražima. 

 

Ideje za ručak Mesne okruglice na deset genijalnih načina

 

Uštipcima možete dodati umak po želji i povrće poput rajčice ili zelene salate.

 

može li bolje? Slasne mesne okruglice u umaku od senfa

Vege dan! Nova dimenzija: Lažne mesne okruglice od graha i šampinjona

 

Potrebno vam je:

  • 500 g mljevenog mesa
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 jaje
  • 2 žlice parmezana
  • 7 žlica krušnih mrvica
  • 3 žlice sitno sjeckanog peršina
  • Ulje
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Pomiješajte mljeveno meso, usitnjeni češnjak, jaje, naribani parmezan, krušne mrvice, sjeckani peršin te sol i papar.
  2. Vadite žlicom smjesu i oblikujte u valjke ili okruglice pa ih stavite u lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje. 
  3. Ostavite ih u hladnjaku 15 minuta.
  4. Poprskajte ih uljem, pa ih pecite u pećnici na 180 stupnjeva oko 20 minuta do pola sata ili ih pržite u ulju dok ne poprime boju.
  5. Poslužite toplo.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr